Επιστροφή

ΔΤ 2108, 23/08/2009, 01:00, Συμβάντα

Η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική, εξακολουθεί να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Η φωτιά έχει λάβει διαστάσεις και έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση. Οι περιοχές στις οποίες αυτή τη στιγμή αναπτύσσεται με ιδιαίτερη ένταση, είναι η Ροδόπολη, η Σταμάτα, ο Διόνυσος, ο Μαραθώνας και το Άνω Σούλι.

Οι πυροσβεστικές, μαζί με τις Ένοπλες Δυνάμεις και τους άλλους εμπλεκόμενους φορείς δίνουν κυριολεκτικά μάχη με τις φλόγες και θα συνεχίσουν να κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να περιορίσουν τις επιπτώσεις αυτής της φυσικής καταστροφής.

Επαναλαμβάνουμε ότι πρώτη μας προτεραιότητα είναι η προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής.

Απευθύνουμε έκκληση στους κατοίκους της περιοχής όπου αναπτύσσεται η πυρκαγιά ή είναι πιθανόν να κινηθεί, να απομακρύνονται έγκαιρα για τη δική τους ασφάλεια.

Επίσης, οι οδηγοί των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές εξέλιξης της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης και εγκλωβισμού αυτών.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, αντίθετα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών. Είναι μια δύσκολη νύχτα, χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε.