Επιστροφή

ΔΤ 2108γ, 23/08/2009, 18:00, Συμβάντα

Η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οι περιοχές που παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα, καθώς η συνεχής αλλαγή κατεύθυνσης του ανέμου δημιουργεί συνεχώς αναζωπυρώσεις είναι: από τη Λίμνη Μαραθώνα προς Άγιο Στέφανο, από Διόνυσο προς τον ορεινό όγκο Πεντέλης, στην περιοχή του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, από το Γραμματικό προς Σέσι και από το Γραμματικό προς Άνω Σούλι, από Βαρνάβα προς Καπανδρίτι και στο Λείριο Ίδρυμα, στην Καλλιτεχνούπολη.

Μαζί με τον εθνικό εναέριο στόλο επιχειρούν τα δύο Ιταλικά αεροσκάφη, ενώ από στιγμή σε στιγμή αναμένονται άλλα δύο από τη Γαλλία, καθώς και ένα ελικόπτερο από την Κύπρο. Επιπλέον, η Γαλλία αποστέλλει άλλα δύο αεροσκάφη τα οποία θα φτάσουν στη χώρα μας αύριο.

Τέλος σας γνωρίζουμε ότι σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυρκαγιές: α) στην Κάρυστο, β) στη Ζάκυνθο, γ) στη Σκύρο, δ) στη Βοιωτία και ε) στο Ελαιοχώρι στην Αχαΐα.

Επιπλέον, πριν από λίγο εκδηλώθηκαν τρεις διαφορετικές εστίες, σχεδόν ταυτόχρονα στη Χασιά, σε πυκνή δασική βλάστηση, κοντά στον Αγ. Κυπριανό, οι οποίες τέθηκαν υπό έλεγχο στο αρχικό τους στάδιο.

Σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.