Επιστροφή

ΔΤ 2109α, 24/08/2009, 11:00, Συμβάντα

Η πυρκαγιά στη Ανατολική Αττική εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, χωρίς την ένταση των προηγούμενων ημερών.

Οι δυνάμεις κατάσβεσης καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, για να οριοθετήσουν την περίμετρο της πυρκαγιάς. Οι περιοχές που παρουσιάζουν αυτή τη στιγμή πρόβλημα, είναι νότια του Νταού Πεντέλης προς τη Μονή Παντοκράτωρα και την Καλλιτεχνούπολη, καθώς και στην Περιοχή Διώνη προς Πικέρμι.

Αυτή τη στιγμή στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος : 132 οχήματα με 278 πυροσβέστες, 191 άτομα πεζοπόρο, 16 Α/Φ εκ των οποίων 2 Ιταλικά και 1 Γαλλικό, καθώς και 3 Ε/Π. Επίσης, τους συνδράμουν 42 άτομα πεζοπόρο από την Κύπρο.

Επιπλέον, την επιχείρηση συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με 300 στρατιώτες, 29 πυροσβεστικά οχήματα, 14 υδροφόρες, και 7 οχήματα χωματουργικών εργασιών. Επίσης, στο έργο της πυρόσβεσης συμμετέχουν η ΕΛ.ΑΣ με ισχυρές δυνάμεις, η Αγροφυλακή, οι Οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης με πολλά υδροφόρα οχήματα και σκαπτικά μηχανήματα, καθώς και πολλές εθελοντικές ομάδες.

Πρέπει να τονιστεί, ότι την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς συντόνιζε επί διήμερο ο Αρχηγός του Π.Σ., ο οποίος από το συντονιστικό ελικόπτερο προσδιόριζε και τις προτεραιότητες επέμβασης των εναερίων μέσων. Κατά τη χθεσινή ημέρα, το μεγαλύτερο βάρος ρίχτηκε στον άξονα -Λίμνη Μαραθώνα – Σταμάτα – Διόνυσος – Άγιος Στέφανος– καθ’ όσον ήταν ορατός ο κίνδυνος η πυρκαγιά να επεκταθεί Δυτικά.

Επίσης, σε εξέλιξη συνεχίζουν να βρίσκονται οι πυρκαγιές: - στον Κιθαιρώνα, με κατεύθυνση προς το Πόρτο Γερμενό. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι, οι οποίοι δεν επέτρεψαν στα 4 Α/Φ να επιχειρήσουν το πρωί. Αυτή τη στιγμή, στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 6 Ε/Π συμπεριλαμβανομένου και του Κυπριακού, 12 οχήματα με 55 πυροσβέστες και 20 άτομα πεζοπόρο. Οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται.
- στην Κάρυστο, στις περιοχές Αετός και Μετόχι, όπου επεμβαίνουν 9 οχήματα με 25 πυρ/στες και 10 άτομα πεζοπόρο, καθώς και 4 Α/Φ. - στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Μεριές και Στρογγυλό, όπου επιχειρούν 20 οχήματα με 86 πυροσβέστες, 35 άτομα πεζοπόρο και 36 στρατιώτες.

Σε ύφεση βρίσκονται οι 2 πυρκαγιές στη Σκύρο, στις περιοχές Ασπούς και Αχερούνες, καθώς και στην περιοχή Ελαιοχώρι Αχαΐας, ενώ η πυρκαγιά στην Ανω Καλλιθέα επίσης στην Αχαΐα, είναι υπό μερικό έλεγχο από τις 03:05 σήμερα.

Από τις 06.00 χθες το πρωί μέχρι τις 06.00 σήμερα εκδηλώθηκαν 67 νέες πυρκαγιές ανά την επικράτεια.

Σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.