Επιστροφή

ΔΤ 2109c, 24/08/2009, 17:00, Συμβάντα

 

Καλύτερη εικόνα παρουσιάζει, αυτή τη στιγμή, η πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, καθώς δεν υπάρχουν σημαντικά ενεργά μέτωπα. Ωστόσο, ο κίνδυνος αναζωπυρώσεων δεν έχει ακόμη εξαλειφθεί, γι’ αυτό και όλες οι δυνάμεις κατάσβεσης συνεχίζουν να παραμένουν στην ευρύτερη περιοχή, σε πλήρη ανάπτυξη.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά του Κιθαιρώνα. Οι ισχυροί άνεμοι, που συνεχίζουν να πνέουν στην περιοχή, δεν επέτρεψαν και πάλι στα Α/Φ να επιχειρήσουν, παρά μόνο στα Ε/Π. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συνδράμουν οι Ένοπλες Δυνάμεις με 100 στρατιώτες και 2 σκαπτικά μηχανήματα, 60 υλοτόμοι, καθώς και οι ΟΤΑ με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα. Από αέρος θα συνεχίσουν να κάνουν ρίψεις και μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, 8 Ε/Π.

Σας γνωρίζουμε, επίσης, ότι αφίχθησαν στη χώρα μας, για να συνδράμουν τις προσπάθειες κατάσβεσης, 3 Α/Φ από τη Γαλλία, εκ των οποίων το ένα χρηματοδοτείται από το Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και ένα Τουρκικό Α/Φ, ενώ αύριο αναμένονται άλλα δύο Α/Φ από την Ισπανία.

Επίσης, η Κύπρος αποστέλλει άλλα 100 άτομα με 6 οχήματα, τα οποία θα μεταφερθούν στη χώρα μας με αεροσκάφη C 130. Τ

έλος, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά στη Χίο, ενώ σε εξέλιξη συνεχίζει να βρίσκεται η πυρκαγιά στην Κάρυστο.

Σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών θα σας ενημερώσουμε με νεότερη ανακοίνωσή μας.