Επιστροφή

ΔΤ 2113, 05/09/2009, 16:20, Εκδηλώσεις

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο περίπτερο του Π.Σ. στην 74η Δ.Ε.Θ. -
Εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου

Το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος στην 74η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε, στις 5 Σεπτεμβρίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κώστας Καραμανλής.
Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης ξενάγησαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας.

Ο κ. Καραμανλής είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά το σύγχρονο ατομικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες σε όλους τους τομείς δράσης τους, ενώ πριν αναχωρήσει, ο Αρχηγός του επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο ένα αντίγραφο της χρυσής λάρνακας του Βασιλιά Φιλίππου.
Ο Πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να υπογράψει και στο βιβλίο επισκεπτών του περιπτέρου, όπου σημείωσε τα εξής: «Καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας»

Πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του περιπτέρου από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών κ. Χρήστο Μαρκογιαννάκη.
Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Μαρκογιαννάκης αφού τόνισε ότι «το Π.Σ με αυτοθυσία και αυταπάρνηση, κάτω από αφάνταστες δυσκολίες προσφέρει», κατέληξε υπογραμμίζοντας, για άλλη μια φορά ότι  «ίσως η ορθή ονομασία δεν θα έπρεπε να είναι Πυροσβεστικό Σώμα  πλέον, αλλά θα πρέπει  να είναι Σώμα εκτάκτων αναγκών», λόγω της πολλαπλής αποστολής που έχει.
Προηγούμενα, μίλησε ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Η ασφάλεια και η προστασία του πολιτών, η διατήρηση του φυσικού πλούτου και η μείωση των επιπτώσεων από τις φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για όλες τις σύγχρονες κοινωνίες».

Συνεχίζοντας ότι, «η ανάγκη για την προσαρμογή του Σώματος, στις απαιτήσεις των καιρών, θα εντείνεται, στα επόμενα χρόνια, κάτω από την πίεση των πολιτικών, κοινωνικών, περιβαλλοντικών και κλιματικών αλλαγών».

Στην τελετή των εγκαινίων παρέστησαν, επίσης εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, των Ο.Τ.Α., των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων, καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων.
Μετά τα εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου, ο κ. Μαρκογιαννάκης, επισκέφθηκε το ενιαίο περίπτερο του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο συμμετείχε και φέτος, μαζί με όλους τους άλλους υπαγόμενους φορείς, και το Πυροσβεστικό Σώμα, με οπτικοακουστικό και έντυπο υλικό.


 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ