Επιστροφή

ΔΤ 2114, 12/09/2009, 19:30, Συμβάντα

Οι έντονες βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν στην κεντρική Εύβοια, είχαν σαν αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν συμπολίτες μας, να απομονωθούν οικισμοί και να πλημμυρίσουν κατοικίες και καταστήματα.

 Οι περιοχές που επλήγησαν περισσότερο είναι το Μπούρτζι, το Λευκαντί, ο Μίστρος, ο Πούρνος, τα  Βασιλικά και η Αμάρυνθος.

Συνολικά η Υπηρεσία μας μέχρι στιγμής, έχει λάβει περισσότερες από 500 κλήσεις, οι οποίες αφορούν απεγκλωβισμούς ατόμων, αντλήσεις υδάτων και κοπές δέντρων, από τις οποίες χρειάστηκε να γίνει ενέργεια ως τώρα, σε 190 περιπτώσεις από αυτές.

Για την αντιμετώπιση των συμβάντων, έχουν συσταθεί 25 συνεργεία με 70 Πυροσβεστικούς Υπαλλήλους, από τις Περιφέρειες της Στερεάς Ελλάδας και της Αττικής, ενώ συμμετέχουν δύο (2) ελικόπτερα του Π.Σ. και ένα (1) ελικόπτερο του Επιχειρησιακού Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης.

Σημειώνεται, πως κατά τις πρώτες πρωινές ώρες, συνεργείο της Υπηρεσίας μας, ανέσυρε νεκρό τον Τ.Ν. ετών 40 από το Ι.Χ. αυτοκίνητο του, που είχε παρασυρθεί από ορμητικά νερά χειμάρρου στην περιοχή Στόμιο Οξυλίθου Ευβοίας.