Επιστροφή

ΔΤ 2117, 01/10/2009, 14:00, Ανακοίνωση

Τελετή αποφοίτησης νέων Αρχιπυροσβεστών

Παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σπύρου Φλογαΐτη, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, η τελετή αποφοίτησης των 718 νέων Αρχιπυροσβεστών της 26ης εκπαιδευτικής σειράς, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στην Κάτω Κηφισιά.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Κοντοκώστας, οι Γενικοί Επιθεωρητές Π.Υ. Νοτίου και Βορείου Ελλάδας Αντιστράτηγοι Παναγιώτης Δημητρίου και Δημήτριος Φαφούτης, ο Προϊστάμενος Επιτελείου Α.Π.Σ. Υποστράτηγος Παναγιώτης Μιχαλέας, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Απόστολος Γεροκώστας, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Μιχαήλ Μιχαλόπουλος, ο Προϊστάμενος της Υγειονομικής Υπηρεσίας Υποστράτηγος Χρήστος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος Β΄ Κλάδου Διοικητής Υποστήριξης του Α.Π.Σ., ο Διοικητής της Σχολής Αξ/κών της Πυρ/κής Ακαδημίας, ο Διοικητής Π.Υ. Ανατολικής Αττικής ο Προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Κιούλος, πλήθος Αξιωματικών, καθηγητές της Σχολής, καθώς επίσης συγγενείς και φίλοι των νέων Αρχιπυροσβεστών.

Τα πτυχία στους νέους Αρχιπυροσβέστες επέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Φλογαΐτης, ο οποίος κατά το σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αυτή η υπηρεσία που επέλεξαν, είναι αυτή που θα τους κάνει υπερήφανους, ενώ κλείνοντας, τους ευχήθηκε καλή τύχη στα νέα δύσκολα καθήκοντα που αναλαμβάνουν.

Προηγούμενα, ο Διοικητής της Σχολής Αρχιπυροσβεστών Αντιπύραρχος Βασίλειος Καρανάσος ανέγνωσε την Ημερήσια Διαταγή και απευθυνόμενος στους αποφοιτήσαντες, υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι: «για να ανταποκριθείτε με επιτυχία στη δύσκολη αποστολή σας, δε θα πρέπει να ξεχνάτε ότι κάθε εκπαίδευση, όσο επιτυχημένη και αν είναι, δεν αποτελεί τέλος στην προσπάθεια, αλλά αφετηρία για την περαιτέρω αύξηση των γνώσεων και τη διεύρυνση του πνευματικού σας ορίζοντα. Το έργο που καλείστε να επιτελέσετε είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, σκληρό, δύσκολο και επικίνδυνο, αλλά ταυτόχρονα συναρπαστικό και με μεγάλη κοινωνική προσφορά και αναγνώριση».