Επιστροφή

ΔΤ 2124, 26/10/2009, 12:00, Συμβάντα

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων, που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, η Υπηρεσία μας δέχτηκε κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια ,κυρίως κατοικιών και επιχειρήσεων.
Αναλυτικότερα:
 
Στο Νομό Αττικής, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας και στη Νήσο της Αίγινας, 72 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
 
Στο Νομό Αργολίδας, στους Δήμους Ναυπλίου και Κρανιδίου 58 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
 
Στο Δήμο Μεθάνων της Νομαρχίας Πειραιά 27 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και τον απεγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων (εκ των οποίων τα δύο παιδιά).
 
Στο Νομό Κορινθίας στους Δήμους Κορινθίας και Λουτρακίου – Περαχώρας, 19 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων, ενώ στον οικισμό Καλλιθέα Λουτρακίου έγινε μεταφορά οκτώ ατόμων από τρεις κατοικίες σε ασφαλές σημείο.
 
Στο 62ο χλμ Ν.Ε.Ο Αθηνών – Κορίνθου απεγκλωβίστηκαν επιβάτες από Ι.Χ. αυτοκίνητα που ακινητοποιήθηκαν, καθώς είχε πλημμυρίσει το οδόστρωμα, στο ρεύμα προς Κόρινθο.
 
Στο Νομό Ρεθύμνης, στους Δήμους Ρεθύμνου και Νικηφόρου Φωκά, 40 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
 
Στο Νομό Λασιθίου, στο Δήμο Ιεράπετρας, 15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων. Στο Δήμο Λεπτοκαρυάς – Λιτοχώρου του Νομού Πιερίας ,15 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
 
Στο Νομό Λαρίσης, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λάρισας, 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.
 
 
 
Συνεχίζονται και σήμερα μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του Π.Α 46 ετών στον ποταμό Αίσωνα στην περιοχή της Νέας Εφέσου του Ν. Πιερίας. Το όχημα στο οποίο επέβαινε εντοπίστηκε και ανασύρθηκε από την κοίτη του ποταμού, χωρίς ωστόσο να βρεθεί ο οδηγός του εντός αυτού. Για την ανεύρεση του η Υπηρεσία μας λαμβάνει μέρος με τρία οχήματα και 10 πυροσβέστες καθώς και μια διασωστική λέμβο με δύο δύτες από τη 2η ΕΜΑΚ.