Επιστροφή

ΔΤ 2206, 27/03/2010, 23:45, Ανακοινώσεις

ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ
 
Το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδας , το τριήμερο από 26 έως 28 Μαρτίου 2010, διοργάνωσε στην πόλη της Θεσσαλονίκης, μια σειρά διαβαλκανικών εκδηλώσεων, σηματοδοτώντας και αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της συνεργασίας ανάμεσα στις πυροσβεστικές Υπηρεσίες όχι μόνο της Βαλκανικής αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης.
Την 26-03-2010 πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπειών υπηρεσιακών παραγόντων από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, για την κοινή προώθηση θεμάτων διασυνοριακής συνεργασίας, η οποία ολοκληρώθηκε με επιτυχία, μέσα από την οποία σχεδιάζεται η υποβολή κοινής χρηματοδοτικής πρότασης προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ύψους 2.000.000 ΕΥΡΩ, για την υλικοτεχνική ενίσχυση των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών κατά μήκος της Ελληνοβουλγαρικής μεθορίου.
Επίσης και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, πως επιβάλλεται η ανανέωση και συμπλήρωση του υφιστάμενου από το 1993 πρωτοκόλλου συνεργασίας ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες, για την καλύτερη αντιμετώπιση των καταστροφών που πλήττουν τις δύο πλευρές, με την παροχή πιο ουσιαστικής και άμεσης βοήθειας από τη μία χώρα στην άλλη, στον μικρότερο δυνατό χρόνο.
Την 27-3-2010 πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου, στο ξενοδοχείο ELECTRA PALACE, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, κος Βούγιας Σπύρος, εξαγγέλλοντας την ίδρυση σύγχρονου εκπαιδευτικού πυροσβεστικού κέντρου, με διεθνή χαρακτήρα, στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Στη συνέντευξη τύπου παρευρέθη και ο Αρχηγός ΠΣ Αντιστράτηγος Στεφανίδης Στυλιανός.
Η τακτική Γενική Συνέλευση της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση δέκα ετών από την ίδρυσή της, πραγματοποιήθηκε την 27-03-2010 και συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, ο Υποστράτηγος του ΠΣ Στυλιανός Ιωαννίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού του ΠΣ, τα μέλη Επιπυραγός Πουρναράς Γεώργιος ταμίας, Πυρονόμος Γιαννάκος Κωνσταντίνος μέλος του ΔΣ και ο Αρχιπυροσβέστης Δρούμπουρας Πασχάλης μέλος της Ελεγκτικής Επιτροπής. Επίσης από πλευράς ξένων αντιπροσωπειών συμμετείχαν, ο Υπαρχηγός της ΠΥ Βουλγαρίας Kalin Vouchkov μέλος του ΔΣ, o Υπαρχηγός της ΠΥ Ρουμανίας Miret Ionan μέλος του ΔΣ, o Υπαρχηγός της Υπηρεσίας εκτάκτων αναγκών της Σερβίας Djordje Babic και ο Περιφερειάρχης της ΠΥ Κορυτσάς Cicko Koco.
Μετάξύ άλλων, συζητήθηκαν τα κάτωθι θέματα και ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις: α) Νέος Πρόεδρος της BFSF εκλέχθηκε ομόφωνα ο Υποστράτηγος του ΠΣ Στυλιανός Ιωαννίδης, Γραμματέας ο Πυρονόμος Γιαννάκος Κωνσταντίνος, Ταμίας ο Επιπυραγός Πουρναράς Γεώργιος και μέλος του ΔΣ ο Αρχιπυροσβέστης Δρούμπουρας Πασχάλης, β) η Βουλγαρία ανέλαβε να διοργανώσει το φθινόπωρο του 2010 τους επόμενους βαλκανικούς αγώνες εφαρμοσμένων πυροσβεστικών αθλημάτων, με ταυτόχρονη διοργάνωση του σεμιναρίου των διαιτητών αγώνων.
Οι εργασίες της συνέλευσης ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία.
Τέλος θα διεξαχθεί, την 28-03-2010, κοινή άσκηση ανάμεσα στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ελλάδας και Βουλγαρίας που θα αναδείξει έμπρακτα τη συνεργασία στο κοινό πεδίο των επιχειρήσεων.