Επιστροφή

ΔΤ 2239, 04/06/2010, 11:00, Εκδηλώσεις

Διήμερο ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των μαθητών για το περιβάλλον

Με επιτυχία ολοκληρώνεται, σήμερα, το διήμερο εκδηλώσεων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών των δημοτικών σχολείων της Ανατολικής Αττικής, με τίτλο «Πυροσβεστική και Σχολείο για το Περιβάλλον», που συνδιοργανώθηκε από τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατολικής Αττικής και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, στις 3 και 4 Ιουνίου, στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κέντρου Ιππασίας, στο Μαρκόπουλο.

Στην εκδήλωση έλαβαν μέρος περισσότεροι από 500 μαθητές και μαθήτριες από 13 σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι συμμετείχαν σε 20 διαδραστικά προγράμματα με θεματικό άξονα το περιβάλλον, ενώ είχαν επίσης την ευκαιρία να παρακολουθήσουν επίδειξη καταρρίχησης από ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., καθώς και ασκήσεις δεξιότητας από στελέχη του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.).

Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Λεωνίδας Κουρής, ο Αντινομάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πάρις Ευαγγελίου, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου κ. Φώτιος Μαγουλάς, ο Δήμαρχος Κορωπίου κ. Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ο Δήμαρχος Καλυβίων κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής κ. Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Ο.Δ.Ι.Ε. κ. Δημήτριος Σεφτελής.

Εκ μέρους του Πυροσβεστικού Σώματος, παρέστησαν ο Αρχηγός Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Στυλιανός Ιωαννίδης, ο Διοικητής της Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Παναγιώτης Βελής, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Ανάργυρος Γιαννακόπουλος, ο Διοικητής της Δ.Π.Υ. Ανατολικής Αττικής Αρχιπύραρχος Αναστάσιος Βλάχος και ο Προϊστάμενος του Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων του Α.Π.Σ. Αρχιπύραρχος Σωτήριος Γεωργακόπουλος.