Επιστροφή

ΔΤ 2263a, 16/07/2010, 10:30, Ανακοίνωση

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010 προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις: Αθηνών, Ανατολικής Αττικής, Δυτικής Αττικής, Πειραιώς, Βοιωτίας, Ευβοίας, Αργολίδας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Ηρακλείου, Λασιθίου, Ρεθύμνου, Χανίων, Λέσβου, Σάμου και Χίου. Για την αντιμετώπιση οποιουδήποτε συμβάντος η Πυροσβεστική Υπηρεσία, βρίσκεται σε αυξημένη ετοιμότητα.

Για την αποτροπή της εκδήλωσης πυρκαγιών στο δάσος ή σε δασική έκταση, αλλά και για την προσωπική σας ασφάλεια, το Πυροσβεστικό Σώμα επισημαίνει και συμβουλεύει:

• Μην ξεχνάτε ότι απαγορεύεται, γενικά, το άναμμα φωτιάς στην ύπαιθρο, από την 1η Μαΐου μέχρι την 31η Οκτωβρίου, κάθε έτους.

• Αποφύγετε τις υπαίθριες εργασίες (οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες, κ.α.), που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

• Μην αφήνετε σκουπίδια ή γυάλινα αντικείμενα (μπουκάλια, υπολείμματα πετρελαιοειδών και χρωμάτων, κ.α.) στο δάσος, γιατί μπορεί να προκαλέσουν ανάφλεξη.

• Μην πετάτε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο.

Σε περίπτωση πυρκαγιάς ειδοποιείστε αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία, καλώντας τον αριθμό 199 και δώστε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες.