Επιστροφή

ΔΤ 2264, 18/07/2010, 16:00, Ανακοινώσεις

 Επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες στον Καρέα

Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Σπύρου Βούγια, του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα και του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Στυλιανού Στεφανίδη, τελέστηκε σήμερα στις 10:30, επιμνημόσυνη δέηση για τους Αρχιπυροσβέστες Μαλούκο Δημήτριο και Μαυραειδή Θεμιστοκλή, τον Πυροσβέστη Διαβολή Αλέξανδρο, καθώς και τον Εθελοντή Πυροσβέστη Καραμολέγκο Δημήτριο, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους κατά την κατάσβεση μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, στο δάσος του Καρέα στον Υμηττό, το 1998.

Το τρισάγιο, πραγματοποιήθηκε στον τόπο όπου συνέβη το τραγικό περιστατικό και συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Ηλιούπολης και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (Σ.Π.Α.Υ). Εκτός από τις οικογένειες, τους συγγενείς και τους φίλους των αδικοχαμένων συναδέλφων, στην τελετή, παρέστησαν επίσης, οι Δήμαρχοι Βύρωνα κ. Ν. Χαρδαλιάς και Καισαριανής κ. Σ. Τζόκας, ο Αντινομάρχης Αθηνών κ. Χ. Πασβαντίδης, ο Αντινομάρχης Πειραιά κ. Κ. Καρράς, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., εθελοντικών οργανώσεων και συνδικαλιστικών ενώσεων του Π.Σ., καθώς και πολλοί συνάδελφοι.

Ο κ. Σπύρος Βούγιας στο χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων υπογράμμισε : « Ξέρω  πως δεν είναι μέρα να αναπτύξουμε πολιτικές , είναι μέρα αγώνα, μέρα μάχης, είναι πρωτίστως μέρα μνήμης για τα τέσσερα παιδιά, τους τρεις πυροσβέστες και τον εθελοντή, το Δημήτρη, το Θέμη ,τον Αλέξανδρο και το Δημήτρη, που έδωσαν τη ζωή τους για να διασώσουν το δασικό πλούτο της χώρας με αυτοθυσία και ηρωισμό που διακρίνει πάντοτε το πυροσβεστικό σώμα γιατί τις φωτιές τις σβήνουν οι άνθρωποι και όχι τα πτητικά μέσα παρότι αυτά ήταν όλα χθες στη θέση τους. Είναι οι πυροσβέστες αυτοί που δίνουν τη μάχη με τη φωτιά, μέτρο με το μέτρο, βήμα με το βήμα ,μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Γι’ αυτό και εμείς όλοι εδώ σήμερα μαζεμένοι, θέλουμε να δηλώσουμε την προσπάθειά μας, το συντονισμό μας, την αλληλοϋποστήριξή μας στην υπόθεση αυτή της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος αποδίδοντας νομίζω τον καλύτερο φόρο τιμής στα τέσσερα παιδιά που χάσανε τη ζωή τους στη μάχη με τη φωτιά στο σημείο αυτό και  ευχόμενοι όλοι μαζί να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιο κακό.»

Ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, στη σύντομη ομιλία του, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Πέρασαν ήδη 12 χρόνια από την τραγική εκείνη ημέρα, που οι συνάδελφοί μας έχασαν τη ζωή τους, αλλά η θύμησή τους παραμένει άσβεστη φλόγα στην καρδιά μας. Η αυτοθυσία αυτή των ηρώων μας επαναπροσδιορίζει την αποστολή μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, αλλά και μας αναγκάζει να προσπαθούμε κάθε μέρα, κάθε χρόνο, με τη συνεχή εκπαίδευση και τριβή, να είμαστε όλο και πιο δυνατοί, στην καθημερινή μας μάχη με τα στοιχεία της φύσης».