Επιστροφή

ΔΤ 2289, 11/09/2010, 14:30, Ανακοινώσεις

Επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο περίπτερο του Π.Σ. στην 75η Δ.Ε.Θ. Εγκαίνια του πυροσβεστικού περιπτέρου

Το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκε ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου, σήμερα, ημέρα εγκαινίων της 75ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης υποδέχτηκαν και ξενάγησαν ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστος Παπουτσής και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης.

Ο κ. Παπανδρέου, είχε τη δυνατότητα να δει από κοντά το σύγχρονο ατομικό εξοπλισμό, που χρησιμοποιούν οι πυροσβέστες σε όλους τους τομείς δράσης τους, ενώ ο Αρχηγός του επέδωσε ως αναμνηστικό δώρο ένα παραδοσιακό κράνος αξιωματικού. Ο Πρωθυπουργός κατά την έξοδο του από το περίπτερο, δεν παρέλειψε να υπογράψει και στο βιβλίο επισκεπτών.

Πριν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του περιπτέρου από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Εμμανουήλ Όθωνα και του Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης κ. Γρηγόριου Τασούλα.

Στο σύντομο χαιρετισμό του, ο κ. Παπουτσής τόνισε μεταξύ άλλων ότι «Θέλω να σας διαβεβαιώσω μιας και είναι πολύ καινούργια η ανάληψη των καθηκόντων και η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τόσο εγώ όσο και ο Υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας, δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε παντού, την κατεύθυνση του Πρωθυπουργού, τη σταθερή του πίστη, σε ένα αξιακό πλέγμα για την λειτουργία της Κυβέρνησης, κάτι το οποίο το επαναλαμβάνει πάντοτε και το επανέλαβε και χτες στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Εμείς όπως και άλλοι συνάδελφοι μας στο Υπουργικό Συμβούλιο δε θα ξεχάσουμε ποτέ, ότι εδώ βρισκόμαστε ως εκπρόσωποι των πολιτών. Δε θα κουραστούμε ποτέ να υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η υποχρέωση όλων μας, είναι ακριβώς να στεκόμαστε στο πλευρό του πολίτη και αυτό θα πράξουμε». Ο κ. Υπουργός τέλος απευθυνόμενος στον Αρχηγό του Π.Σ. του υπενθύμισε ότι σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου, θα είναι αρωγοί και συμπαραστάτες, όχι μόνο στο έργο, αλλά ταυτόχρονα και στους σχεδιασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προηγούμενα, μίλησε ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι το Πυροσβεστικό Σώμα προσπαθεί συνεχώς να αναπροσαρμόζει τις δομές του και να βελτιώνει την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών του, προς όφελος των πολιτών και του κράτους, ενώ τόνισε επίσης ότι: «Το Πυροσβεστικό Σώμα έχει αρχίσει σταδιακά να αναβαθμίζει την ποιότητα των εκπαιδευτικών του προγραμμάτων και να επικαιροποιεί τα επιχειρησιακά του σχέδια, ώστε να ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Όσον αφορά στον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα των δασικών πυρκαγιών, φέτος προσπαθήσαμε και πιστεύω, ότι επιτύχαμε, να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών, που εκδηλώθηκαν στην ελληνική επικράτεια».

Στην τελετή εγκαινίων παρέστησαν επίσης, εκτός της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Π.Σ., εκπρόσωποι της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, Προξενικές αρχές, εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α., των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Π.Σ., καθώς και μεγάλος αριθμός αποστράτων και εν ενεργεία συναδέλφων. Ο Αρχηγός του Π.Σ. μετά τη λήξη της τελετής επέδωσε αναμνηστικά μετάλλια για τα 80 χρόνια του Π.Σ., στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον Υφυπουργό καθώς και στο Γ.Γ. Δημόσιας Τάξης.

Το περίπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος επισκέφθηκαν επίσης ο Υπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννης Ραγκούσης και η Υφυπουργός κ. Θεοδώρα Τζάκρη, καθώς και ο Υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Ντίνος Ρόβλιας.