Επιστροφή

ΔΤ 2290, 11/09/2010, 14:40, Ανακοινώσεις

Ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη

κατά την τελετή εγκαινίων του πυροσβεστικού περιπτέρου, στην 75η Δ.Ε.Θ.

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή εγκαινίων του πυροσβεστικού περιπτέρου, στην 75η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστο Παπουτσή, ο οποίος κατά την ομιλία του είπε τα εξής:

«Πανοσιολογιότατε,

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι μεγάλη χαρά, σήμερα που βρίσκομαι εδώ, στα εγκαίνια του περιπτέρου του Πυροσβεστικού Σώματος, στην Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ένα γεγονός και μία πρωτοβουλία που ενδεχομένως σε κάποιους δημιούργησε ερωτηματικά.

Και θέλω να το σχολιάσω, θέλω να σχολιάσω δηλαδή αυτά τα ερωτηματικά. Γιατί άραγε να αναρωτιέται κανείς, γιατί στη σύγχρονη κοινωνία η οικονομική ανάπτυξη, δε χρειάζεται περισσότερη ασφάλεια; Γιατί άραγε στη σύγχρονη κοινωνία, να αναρωτιέται κανείς γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα δεν πρέπει να είναι εκείνο, το οποίο αποδεικνύει κάθε μέρα στην πράξη με όλες τις δράσεις, ότι ο ελληνικός λαός επενδύει τα χρήματά του, ακριβώς για την ασφάλειά του; Γιατί να αναρωτιέται κανείς στη σύγχρονη οικονομία, όταν προσδοκούμε ξένες επενδύσεις; Γιατί το Πυροσβεστικό Σώμα είναι εκείνο το οποίο μπορεί να εγγυηθεί τις υποδομές, τις δυνατότητες και την ασφάλεια αυτών των επενδύσεων.

Για αυτό τον λόγο, βρίσκεται εδώ το Πυροσβεστικό Σώμα. Σε μια συγκυρία, εξαιρετικά κρίσιμη για τη χώρα, για την οικονομία μας όπου η ανάπτυξη και η συνοχή της κοινωνίας, είναι η πρώτη προτεραιότητα αυτής της κυβέρνησης και θα έλεγα ότι είναι η πρώτη προτεραιότητα του εθνικού σχεδιασμού. Αυτό ακριβώς, επιδιώκουμε όλοι, αυτό ακριβώς επιδιώκει σύσσωμος ο ελληνικός λαός, αυτή είναι η εθνική, η πανεθνική προσπάθεια και ο καθένας από το δικό του μετερίζι, και εσείς από το δικό σας μετερίζι, όπως και όλοι μας προσδοκούμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δεν θέλω να πω πολλά. Θέλω όμως να διαβεβαιώσω μιας και είναι πολύ καινούργια η ανάληψη των καθηκόντων και η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ότι τόσο εγώ όσο και ο Υφυπουργός κ. Μανώλης Όθωνας, δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε παντού, την κατεύθυνση του πρωθυπουργού, τη σταθερή του πίστη, σε ένα αξιακό πλέγμα για την λειτουργία της Κυβέρνησης, κάτι το οποίο το επαναλαμβάνει πάντοτε και το επανέλαβε και χτες στην συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Εμείς όπως και άλλοι συνάδελφοι μας στο Υπουργικό Συμβούλιο δε θα ξεχάσουμε ποτέ, ότι εδώ βρισκόμαστε ως εκπρόσωποι των πολιτών. Δε θα κουραστούμε ποτέ να υπενθυμίζουμε σε όλους ότι η υποχρέωση όλων μας, είναι ακριβώς να στεκόμαστε στο πλευρό του πολίτη και αυτό θα πράξουμε.

Θέλω με την ευκαιρία αυτή να σας διαβεβαιώσω, ότι τόσο εγώ, όσο και ο Υφυπουργός, ο κ. Μανώλης Όθωνας, όσο και ο Γραμματέας, ο αρμόδιος για την Δημόσια Τάξη κ. Τασούλας και επομένως έχοντας την ευθύνη και για τη λειτουργία και τη σχέση μας με το Πυροσβεστικό Σώμα, θα είμαστε στο πλευρό σας, αρωγοί, συμπαραστάτες, όχι μόνο στο έργο, αλλά ταυτόχρονα και στους σχεδιασμούς που με πολύ χαρά μόλις άκουσα, προηγουμένως από τον κ. Αρχηγό, όσο αφορά τη εμπλοκή και τη συμμετοχή των πολιτών, μέσα από προγράμματα εθελοντισμού, κάτι που είναι μια σύγχρονη διάσταση, όπως ισχύει σε όλα τα πολιτισμένα και προηγμένα κράτη του κόσμου.

Εμείς θα δώσουμε την αμέριστη υποστήριξη μας σε αυτή την κατεύθυνση και να είστε βέβαιος κ. Αρχηγέ ότι θα βρείτε σε μας τους καλύτερους συνεργάτες.

Λοιπόν, καλή επιτυχία στην έκθεση.

Ανοίξτε τις πύλες, προκειμένου ο κόσμος να ενημερωθεί για τις δυνατότητες και τις δράσεις του Πυροσβεστικού Σώματος και όλα θα πάνε καλά. Να έχουμε υγεία, δύναμη και τύχη.

Να’ στε καλά».