Επιστροφή

ΔΤ 2300a, 12/10/2010, 14:30 Ανακοινώσεις

      Η Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής και η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατ. Αττικής συνδιοργανώνουν, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UΝΕSCΟ, την τριήμερη διασχολική δράση «Ποιότητα ζωής: Πυροσβεστική και σχολείο για το περιβάλλον» στις 20, 21 & 22 Οκτωβρίου 2010 από τις 9.00 π.μ. έως και τις 12.15 μ.μ. για 900 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων. Συμμετέχουν και σχολεία του Εθνικού Θεματικού Δικτύου «Μαθαίνω για τα δάση» από τη Β΄ Διεύθυνση Πρωτ. Εκπ/σης Αθηνών.
      Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση, ευαισθητοποίηση, κινητοποίηση και δραστηριοποίηση μαθητών και μαθητριών σε θέματα και ζητήματα του περιβάλλοντος και της αειφορίας που σχετίζονται με την πρόληψη, αντιμετώπιση και αποκατάσταση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών. Η διασχολική δράση θα εφαρμοστεί μέσω ενός στοχευμένου εκπαιδευτικού, βιωματικού προγράμματος με σκοπό την ενεργό συμμετοχή μαθητών/τριών, εκπαιδευτικών και πυροσβεστών.
      Στο πλαίσιο της διασχολικής δράσης την Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010 στις 11.30 π.μ. θα τιμηθούν για τη συμβολή τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση η Πρόεδρος της Ελληνικής Επιτροπής για την UΝΕSCΟ και ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος.
      Η δράση Θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ανατ. Αττικής στο Μαρκόπουλο Μεσογαίας (Π. Περιφ. Οδός Μαρκόπουλου-Πόρτο Ράφτη, Ανατ. Αττικής, τηλ. 22993 20800).