Επιστροφή

ΔΤ 2321a, 02/12/2010, 15:00, Εκδηλώσεις

Τελετή παράδοσης δωρεάς δύο (2) πυροσβεστικών οχημάτων από την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) στο Π.Σ.

 

Παρουσία του Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα και του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Δημήτρη Κουσελά πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις εγκαταστάσεις του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, η τελετή παράδοσης δύο (2) πυροσβεστικών οχημάτων μάρκας NISSAN τύπου KING CAB 4X4, δωρεά της Ομοσπονδίας Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) στο Π.Σ.

Η παράδοση της δωρεάς έγινε από τον Πρόεδρο της Ο.Τ.Υ.Ε. κ. Δημήτρη Τριμπόνια, ο οποίος στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η Ομοσπονδία Τελωνειακών, προχώρησε στην κίνηση αυτή με αίσθημα ευθύνης και έντονο το συναίσθημα της προσφοράς απέναντι στους Έλληνες πολίτες, συμβάλλοντας έτσι κι αυτή στους αγώνες του Πυροσβεστικού Σώματος απέναντι τόσο στη μάστιγα της φωτιάς , όσο και των άλλων αιτιών που προκαλούν καταστροφές.

Ο κ. Όθωνας ευχαρίστησε θερμά την Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος (Ο.Τ.Υ.Ε.) για τη δωρεά της στο Π.Σ. ενώ παράλληλα τόνισε ότι, η Ελληνική Πολιτεία αξιολογεί θετικά και επιβραβεύει τέτοιου είδους αυθόρμητες πρωτοβουλίες και εξέφρασε την ελπίδα η δωρεά της Ο.Τ.Υ.Ε., να αποτελέσει εφαλτήριο για ανάλογες δράσεις κοινωνικής προσφοράς.

Ο κ. Κουσελάς κατά το χαιρετισμό του εξέφρασε την ικανοποίηση του, διότι ως πολιτικός προϊστάμενος των τελωνειακών υπαλλήλων, παρευρέθη στην εκδήλωση αυτή που αποτελεί παράδειγμα αλληλεγγύης και κοινωνικής υπευθυνότητας. Υπογράμμισε επίσης ότι στις δύσκολες στιγμές που ζει ο τόπος μας, αυτή η χειρονομία των τελωνειακών έχει ιδιαίτερη αξία, ενώ η πράξη αυτή δείχνει τη βαθιά εκτίμηση των τελωνειακών υπαλλήλων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που με αυταπάρνηση εκτελεί το έργο του και αποτελεί πράξη κοινωνικής ευθύνης με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Απ την πλευρά του ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Στυλιανός Στεφανίδης, ευχαρίστησε την Ο.Τ.Υ.Ε. για την προσφορά της και απευθυνόμενος στον Πρόεδρο κ. Τριμπόνια και στην Πολιτική Ηγεσία, τους διαβεβαίωσε ότι τα σύγχρονα αυτά πυροσβεστικά οχήματα θα αξιοποιηθούν άμεσα και θα ενταχθούν στον εξοπλισμό Υπηρεσιών που τα έχουν ανάγκη.

Στην τελετή παρέστησαν επίσης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Οικονομικών κ. Δημήτριος Γεωργακόπουλος, σύσσωμη η ηγεσία του Π.Σ., μέλη της Ο.Τ.Υ.Ε. καθώς και στελέχη του Αρχηγείου Π.Σ.