Επιστροφή

ΔΤ 2601, 30/03/2012, 15:00, Εκδηλώσεις

 

Εκδήλωση παρουσία του Ειδικού Γραμματέα για την Ανταγωνιστικότητα του Υπουργείου Ανάπτυξης κ. Εμμανουήλ Πατεράκη και του Αρχηγού του Π.Σ. Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου, πραγματοποιήθηκε, σήμερα, στις εγκαταστάσεις του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, με θέμα «Ο ρόλος της Πυροσβεστικής στην ασφάλεια των υποδομών ανάπτυξης – Η συμβολή του ΕΠΑΝ & του ΕΠΑΝ ΙΙ στον εξοπλισμό του Πυροσβεστικού Σώματος».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, έγινε εκτενής αναφορά της προσπάθειας που κατέβαλε και καταβάλει το Πυροσβεστικό Σώμα σε συνεργασία με φορείς του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να διασφαλίσει την ομαλή λειτουργία και την πυροπροστασία, των βιομηχανικών εγκαταστάσεων εντός των ΒΙ.ΠΕ.

Αναλυτικότερα στο πλαίσιο του Γ΄ ΚΠΣ και του ΕΠΑΝ Ι χρηματοδοτήθηκε το έργο με τίτλο «Κατασκευή, προμήθεια πυροσβεστικού εξοπλισμού και λειτουργία Πυροσβεστικών Σταθμών σε επιλεγμένες υφιστάμενες βιομηχανικές περιοχές (ΒΙ.ΠΕ.) Εθνικής εμβέλειας», περιλάμβανε την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων συνολικού ωφελίμου εμβαδού 1685 μ2 για τον καθένα από τους 6 νέους, σύγχρονους Πυροσβεστικούς Σταθμούς στις ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, Ιωαννίνων, Λάρισας, Λαμίας, Ξάνθης και Κιλκίς. Ενώ, εκτός από την κατασκευή των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων περιλαμβάνονταν:

- Η προμήθεια του κατάλληλου και αναγκαίου πυροσβεστικού εξοπλισμού (ειδικότερα πυροσβεστικών οχημάτων ποικίλων τύπων, συσκευών και εργαλείων) για την επιχειρησιακή λειτουργία των Πυροσβεστικών Σταθμών.

- Η αναγκαία επίπλωση και εξοπλισμός, ώστε οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί να καταστούν πλήρως λειτουργικοί και να στελεχωθούν άμεσα.

- Η διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου των πυροσβεστικών σταθμών έκτασης περίπου 20.000μ2 συνολικά (με πύργους εκπαίδευσης, χώρους στάθμευσης, δενδροφυτεύσεις κλπ).