Επιστροφή

ΔΤ 2608a, 09/04/2012, 15:40, Εκδηλώσεις

 

09/04/2012 Αποφοίτηση νέων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Πραγματοποιήθηκε τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου και Ω/10:00, η αποφοίτηση 3251 νέων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης (προερχόμενοι από συμβασιούχους πυροσβέστες) σε όλες τις Περιφερειακές Διοικήσεις της χώρας.

Στην τελετή που έλαβε χώρα, στις εγκαταστάσεις της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. στον Ασπρόπυργο Αττικής, παρέστησαν ο Αρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος, ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, ο Γενικός Επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Σωτήριος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής Π.Δ.Π.Υ. Αττικής Υποστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Δημοσθένης Καβέτσος, ο Διοικητής 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχος Χρήστος Δημητρακόπουλος, ο Διοικητής Π.Υ. Δυτικής Αττικής Αρχιπύραρχος Δημήτριος Τρόντζας, ο Υποδιοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. Πύραρχος Αθανάσιος Σερεντέλλος, καθώς και μεγάλος αριθμός συγγενών και φίλων των νέων πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης.

Κατά την ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής, ο Αρχηγός του Π.Σ. απευθυνόμενος στους νέους πυροσβέστες, υπογράμμισε, μεταξύ άλλων «σας καλώ όλους να σταθείτε στο ύψος των απαιτήσεων της εποχής και να προτάξετε το κοινό καλό και τη συλλογική επιτυχία έναντι κάθε κακώς εννοούμενου ατομικού συμφέροντος. Άλλωστε την περίοδο που διανύουμε πρέπει να γίνει συνείδηση όλων, πως ό,τι και να προσφέρουμε για την πατρίδα μας, είναι λίγο».

Αποφοιτήρια στους νέους πυροσβέστες απένειμε, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Μπονάτσος.

Παράλληλα, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε αιμοδοσία από 300 νέους πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης (προερχόμενοι από ιδιώτες) στη Σχολή Πυροσβεστών στα Βίλια Αττικής, παρουσία του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Παναγιώτη Μπονάτσου, του Υπαρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, του Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγου Δημοσθένη Καβέτσου και του Προϊστάμενου της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π. Σ. Υποστράτηγου Χρήστου Παπαδόπουλου.

Την αιμοληψία πραγματοποίησε η κινητή μονάδα του γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας με επικεφαλής τη Διευθύντρια κ. Φουντουλάκη και το Διευθυντή παραγώγων αίματος κ. Σταμούλη, με την πολύτιμη συνδρομή έξι αξιωματικών της Υγειονομικής Υπηρεσίας του Π.Σ., του Διοικητή της Σχολής Βιλίων Πύραρχου Άγγελου Κοτσιώρη και του Πυράρχου (ΥΓ) Απόστολου Πλαγερά.