Επιστροφή

ΔΤ 267, 26/11/2001, 08:45, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στη 01.00 τα ξημερώματα, σε βιοτεχνία κατασκευής επίπλων, ιδιοκτησίας Δημητρίου Τσοπάνη, στην περιοχή Νυκτοχώρι του Λαυρίου. Στην περιοχή έσπευσαν αμέσως 12 πυροσβεστικά οχήματα με 40 άτομα, που κατάφεραν να περιορίσουν τη φωτιά στο υπόγειο της βιοτεχνίας και την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο στις 06.00 το πρωί. Από τις φλόγες προκλήθηκαν υλικές ζημιές αξίας 60 εκατ. δρχ. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04.15 τα ξημερώματα, στο υπ' αριθ. ΥΧΕ 7297, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο SUZUKI VITARA τύπου JEEP, στην οδό Ιωαννίνων 10, στον Κολωνό. Η πυρκαγιά οφειλόταν σε εμπρησμό από πρόθεση, καθώς το όχημα είχε περιλουστεί με εύφλεκτο υγρό. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς επενέβησαν 2 πυροσβεστικά οχήματα με 7μελές πλήρωμα.

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός, από σήμερα Παρασκευή 23/11, σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά ισχυρές βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις ανέμους στα πελάγη. Ειδικότερα, από τις πρωινές ώρες της Παρασκευής προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στη Δυτική Ελλάδα, οι οποίες ως αργά τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας. Στα πελάγη θα επικρατούν νότιοι άνεμοι, οι οποίοι σταδιακά από το μεσημέρι και μετά θα ενισχυθούν και θα γίνουν τοπικά θυελλώδεις. Το Σάββατο, τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα περιοριστούν σταδιακά κυρίως στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα, θα επικρατήσουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι και θα πέσει αισθητά η θερμοκρασία. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν περιλαμβάνεται και η Αττική.
Οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες που οι περιοχές ευθύνης τους θα επηρεαστούν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουν τεθεί σε αυξημένη ετοιμότητα.