Επιστροφή

ΔΤ 279, 03/12/2001, 13:30, Ανακοινώσεις

1. Πραγματοποιήθηκε σήμερα και ώρα 10:00, στην αίθουσα συσκέψεων του 199 Σ.Ε.Κ.Υ.Π.Σ., στο Χαλάνδρι, σύσκεψη με θέμα "Απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου 2001".
Σκοπός της σύσκεψης ήταν, αφενός ο απολογισμός δράσης της προηγούμενης αντιπυρικής περιόδου, και αφετέρου, ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων και αδυναμιών που παρουσιάστηκαν κατά το χρονικό διάστημα αυτό. Επίσης η σύσκεψη αυτή, αποτέλεσε την αφετηρία για την προετοιμασία της νέας αντιπυρικής περιόδου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκαν στους συμμετέχοντες, αλλά και στους δημοσιογράφους, αναλυτικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν την αντιπυρική περίοδο 2001, καθώς επίσης και συγκριτικά στοιχεία σε σχέση με προηγούμενες περιόδους.
Ως γενική επισήμανση από όλους τους συμμετέχοντες ήταν ότι η προηγούμενη αντιπυρική περίοδος υπήρξε πετυχημένη, χωρίς να παραγνωρίζονται οι ευνοϊκότερες καιρικές συνθήκες, σε σχέση με το προηγούμενο αντίστοιχο διάστημα. Ωστόσο, τονίστηκε η πολύ καλή συνεργασία που υπήρξε στο διάστημα αυτό μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, η οποία, όμως, μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο.
Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος υπό την Προεδρεία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο Υφυπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Ευάγγελος Μαλέσιος, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Παπανικολάου, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, εκπρόσωποι των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α, Γ.Ε.Σ, Γ.Ε.Ν, Γ.Ε.Α), Δημόσιας Τάξης (ΕΛ.ΑΣ), Ανάπτυξης, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, Γεωργίας, Πολιτισμού και Μεταφορών & Επικοινωνιών, οργανισμών, όπως ΔΕΗ, ΟΤΕ και επιτελείς του Σώματος.
2. Αύριο και περί Ω/12.30 θα πραγματοποιηθεί αγιασμός στο νεοαναγειρόμενο κτίριο της 1ης ΕΜΑΚ, που βρίσκεται εντός του πολεμικού αεροδρομίου Ελευσίνας. Ως γνωστό, το κτίριο κατασκευάζεται εξ' ολοκλήρου με δαπάνη του Ιδρύματος Νιάρχου. Στον αγιασμό θα παραβρεθούν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Χρυσοχοΐδης, ο Αρχηγός του Π.Σ. Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, ο επικεφαλής της Ελληνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος κ. Δρακόπουλος και τα μέλη του Δ.Σ. κ. Γ. Αγουρίδης, κ. Α. Κύρου, κ. Γ. Γκούμας, κ. Γ. Διαμαντόπουλος και επιτελείς του Π.Σ.
Η είσοδος στο νεοαναγειρόμενο κτίριο βρίσκεται επί της λεωφόρου ΝΑΤΟ.