Επιστροφή

ΔΤ 304, 28/12/2001, 12:00, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σήμερα και περί Ω/05:22 το πρωί, στην είσοδο αίθουσας ψυχαγωγίας στη συμβολή των οδών Δεκελείας και Κ. Κατάρα στο Μενίδι. Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οφείλεται σε εμπρησμό από πρόθεση, με χρήση εύφλεκτου υγρού. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 2 οχήματα με 7μελές πλήρωμα, ενώ για τα πλήρη αιτία, διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.
Σήμερα και περί Ω/05:00 το πρωί, αναχώρησε με το πλοίο <ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ>, μετά από αίτηση του Λιμεναρχείου, ομάδα 6 πυροσβεστών του Κλιμακίου Αλοννήσου για την Νήσο Γιούρα, προκείμενου να συμμετάσχουν στην ανεύρεση λαθρομεταναστών στο Νησί. Οι λαθρομετανάστες αναζητούνται μετά από βύθιση του σκάφους που τους μετέφερε. Έχουν βρεθεί σώοι δεκαπέντε και συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση άλλων δέκα λαθρομεταναστών.
Συνεργεία από αξιωματικούς των Τμημάτων Πυρασφαλείας του Πυροσβεστικού Σώματος, εν' όψη της αυξημένης εμπορικής κίνησης των εορτών, τόσο σε χώρους πωλήσεων, όσο και σε χώρους συνάθροισης κοινού, διενεργούν έκτακτους ελέγχους για την διαπίστωση της τήρησης των μέτρων και μέσων πυρασφαλείας.
Ειδικότερα ελέγχονται, μεγάλα Σούπερ Μάρκετ, πολυκαταστήματα, νυκτερινά κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια και γενικότερα χώροι που παρουσιάζουν αυξημένη επικινδυνότητα και μεγάλη επισκεψιμότητα από το κοινό.
Στους παραβάτες ακολουθείται η νόμιμη διαδικασία, της παράβασης, της ανάκλησης του πιστοποιητικού πυρασφάλειας και κοινοποίηση στην αδειοδοτούσα αρχή.