Επιστροφή

ΔΤ 311, 04/01/2002, 11:00, Συμβάντα

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει όλη τη χώρα και η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας έχει πέσει αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν. Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιονίζει και στο κέντρο της Αθήνας και ήδη έχουν δημιουργηθεί αρκετά προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων, κυρίως στα βόρεια προάστια, όπως Κηφισιά, Βαρυμπόμπη, κ.ά. Κλειστοί, εξαιτίας της χιονόπτωσης, είναι οι δρόμοι από το τελεφερίκ και πάνω στην Πάρνηθα, από την πλατεία Παλαιάς Πεντέλης προς τον Άγιο Πέτρο, από τον Άγιο Πέτρο προς τη Νέα Μάκρη και από τον Διόνυσο προς τη Νέα Μάκρη. Αποκλεισμένα παραμένουν 35 χωριά (21 στο Λασίθι, δέκα στο νομό Ροδόπης και τέσσερα στην Εύβοια.
Από πλευράς Πυροσβεστικού Σώματος και προκειμένου να αντιμετωπιστούν τυχόν έκτακτες καταστάσεις, συνεχίζεται η εφαρμογή του ειδικού σχεδιασμού του Πυροσβεστικού Σώματος, με την τοποθέτηση ειδικών γερανοφόρων προωθητικών μηχανημάτων και ειδικών διασωστικών οχημάτων σε εννέα σταθμούς βάσης. Τα σημεία στα οποία υπάρχουν οι εννέα σταθμοί βάσης είναι: Αρτεμίσιο, Άγιοι Θεόδωροι, Δερβένι, Μαλακάσα, Μαρτίνο, Υλίκη, Τέμπη, Βελεστίνο, Άγιος Παντελεήμων. Επιπλέον, για τις περιοχές κυρίως της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, όπου σημειώνεται έντονη χιονόπτωση, τέθηκε από το πρωί σε εφαρμογή και το δεύτερο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας, με οχήματα 4Χ4 που σταθμεύουν σε επιλεγμένες θέσεις, κατά μήκος του οδικού δικτύου. Μέχρι στιγμής, το Συντονιστικό μας Κέντρο έχει δεχθεί κλήσεις παροχής βοηθείας για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμό οχημάτων από το χιόνι.

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 10:05 χθες, όταν το υπ΄αρίθμ. ΚΑ-6971 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εξετράπη της πορείας του και προσέκρουσε σε τοίχο, στο 12ο χλμ. της Εθνικής Οδού Αλεξανδρούπολης-Αριστείνου. Το ατύχημα συνέβη όταν ο οδηγός του αυτοκινήτου Πασιάρης Πέτρος του Γεωργίου, ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά και να υποστεί εγκαύματα. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού του τραυματισμένου έλαβαν μέρος τρεις πυροσβέστες με ένα πυροσβεστικό όχημα από την τοπική Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 15:10 χθες σε μονοκατοικία στο Παλαιό Γυναικόκαστρο του Νομού Κιλκίς. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, έσπευσαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα τεσσάρων πυροσβεστών, που κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά στις 20:20, αποτρέποντας την επέκτασή της σε παρακείμενους χώρους. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 15.000.000 δρχ, ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την τοπική Υπηρεσία.

Επίσης πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 05:05 σήμερα, σε ισόγειο κατάστημα ψιλικών ειδών, στην οδό Αρετής και Μυκόνου, στο Ίλιον. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες, οι οποίοι την έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο 06:30. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, οι ζημιές ανέρχονται στο ποσό των 8.000.000 δρχ. ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.
Ειδοποιήθηκε σήμερα η Υπηρεσία μας για την εξαφάνιση του Σαλαμαλίκη Ιωάννη, ετών 78, του οποίου τα ίχνη έχουν χαθεί από τις 26 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το ηλικιωμένο άτομο έχει πέσει θύμα ληστείας στην περιοχή Αγιά Πάτρας. Για τον εντοπισμό του, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της 1ης Ε.Μ.Α.Κ., με δύο διασωστικούς σκύλους και τους συνοδούς τους και διασωστική ομάδα από την Π.Υ. Πατρών.