Επιστροφή

ΔΤ 312a, 05/01/2002, 16:00, Συμβάντα

Δεκάδες κλήσεις δέχθηκε το Συντονιστικό Κέντρο της Πυροσβεστικής, για παροχή βοηθείας και μεταφορά ατόμων σε νοσοκομεία, λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας κι έκτακτων περιστατικών. Ζητήθηκε η επέμβασή μας έως τώρα, σε 26 περιπτώσεις, κυρίως στην Αττική αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία 20 άτομα για αιμοκάθαρση και τέσσερις γυναίκες με οδύνες τοκετού σε μαιευτήρια. 

Σε εξέλιξη βρίσκονται ακόμα αρκετές περιπτώσεις μεταφοράς ασθενών, όπως η μεταφορά, εγκυμονούσας ετοιμόγεννης στην κοινότητα Δάφνης Ερυθρών από τα Δερβενοχώρια σε μαιευτήριο με ερπυστριοφόρο πυροσβεστικό όχημα, η μεταφορά ηλικιωμένου ατόμου που υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, από τον οικισμό Δροσοπηγή Αγίου Στεφάνου Αττικής σε νοσοκομείο και η μεταφορά αποκλεισμένου από χιονόπτωση νεφροπαθούς από την Σκάφη Σελήνου Χανίων στο νοσοκομείο Χανίων για αιμοκάθαρση.

Ανάμεσα στις παροχές βοήθειας που προσέφερε η υπηρεσία μας συγκαταλέγονται: η μεταφορά καλογήρου από την μονή του Αγίου Συμεών Καλάμου Αττικής στο Κ.Α.Τ. Κηφισιάς και η ανεύρεση και ο απεγκλωβισμός τεσσάρων βοσκών οι οποίοι αποκλείστηκαν στην κοινότητα Ροδόπολης Σταμάτας Αττικής.

Δεκατέσσερις βοσκοί έχουν αποκλειστεί από την έντονη χιονόπτωση στην θέση Ζωνιανά του όρους Ψηλορείτη του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και του δύσβατου της περιοχής, βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσής τους στην οποία λαμβάνει μέρος ένα ερπυστριοφόρο πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις Πυροσβέστες. 

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 14:00 σήμερα, επιχείρηση απεγκλωβισμού 14 προσκόπων, ηλικίας από 15 έως 22 ετών, από καταφύγιο του όρους Ζήρια στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι νεαροί πρόσκοποι είναι ασφαλείς και έχουν επάρκεια τροφίμων, ενώ το καταφύγιο, που βρίσκεται σε υψόμετρο 1700 μέτρων, διαθέτει πλήρη εξοπλισμό για την παραμονή τους. Για τον απεγκλωβισμό τους έχουν μεταβεί δύο πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο, με πλήρωμα έξι Πυροσβεστών.

 Έντονα προβλήματα, επίσης, δημιουργήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Αττικής από πτώσεις δέντρων πάνω στο οδόστρωμα που, όπως ήταν φυσικό, δυσχέραναν ακόμα περισσότερο την κυκλοφορία των οχημάτων. Οι κλήσεις προς την Υπηρεσία μας για κοπή δέντρων, συνεχίζονται και αφορούν κυρίως περιοχές των βορείων προαστίων.