Επιστροφή

ΔΤ 313, 06/01/2002, 00:45, Συμβάντα

Ολοκληρώθηκαν όλες οι κλήσεις μεταφοράς ασθενών κι ετοιμόγεννων εγκύων, για τις οποίες είχαμε κληθεί να προσφέρουμε τις υπηρεσίες στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας. Ιδιαίτερη επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε από την Υπηρεσία μας για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Παίδων δύο ασθενών νεογνών, ηλικίας τριών μηνών της οικογένειας Νιφόρου από το Μαρκόπουλο Αττικής.

Απεγκλωβίστηκε, τελικά περί Ω:22:45, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η ομάδα των 14 προσκόπων από καταφύγιο του όρους Ζήρια στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι νεαροί πρόσκοποι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Στον απεγκλωβισμό τους συμμετείχαν δύο πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο, με πλήρωμα έξι Πυροσβεστών.

Εντοπίστηκαν και περί Ω:17:30, οι βοσκοί οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την έντονη χιονόπτωση στην θέση Ζωνιανά του όρους Ψηλορείτη του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη. Στην επιχείρηση διάσωσής τους έλαβαν μέρος ένα ερπυστριοφόρο πυροσβεστικό όχημα με τέσσερις Πυροσβέστες.

Ανευρέθησαν τελικά περί Ω:23:30, καλά στην υγεία τους, οι κτηνοτρόφοι αδελφοί Σταυρακάκη στα Ανώγεια Μυλοποτάμου. Τα δύο αδέρφια είχαν εγκλωβιστεί από τις ισχυρές χιονοπτώσεις που επικρατούσαν στη περιοχή. Στην επιχείρηση διάσωσής τους έλαβαν μέρος ένα ερπυστριοφόρο όχημα της 3ης Ε.Μ.Α.Κ. με τριμελές πλήρωμα.

Βρέθηκε σώος και καλά στη υγεία του και περί Ω:23:30, ο βοσκός Λασιθιωτάκης Μιχαήλ ετών 89 στη θέση Καθαρό Κριτσάς του Αγίου Νικολάου Κρήτης. Στις έρευνες για την ανεύρεσή του πήραν μέρος ένα όχημα της Υπηρεσίας μας με τέσσερις Πυροσβέστες.

Στο Νοσοκομείο Θήβας μεταφέρθηκε τραυματισμένος άνδρας αγνώστων στοιχείων ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στη Δόνβραινα Θήβας του νομού Βοιωτίας. Στην επιχείρηση πήραν μέρος ένα όχημα με τρεις Πυροσβέστες.

Ανευρέθει καλά στην υγεία του και περί Ω:22:45 ο Καϊλίδης Ιορδάνης ετών 62, ο οποίος αγνοούνταν από τις 20:50, σε νησίδα του ΄Άραχθου ποταμού στην περιοχή του Δημοτικού Διαμερίσματος Κεραματών του Δήμου Αρταίων. Για την ανεύρεσή του επιχείρησε ένα όχημα με τρεις Πυροσβέστες.