Επιστροφή

ΔΤ 314a, 07/01/2002, 16:15, Συμβάντα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η παροχή κάθε είδους βοήθειας για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Από το πρωί, πυροσβεστικά οχήματα πλήρως εξοπλισμένα, βρίσκονται σε περιπολία στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές, διεκπεραιώνοντας κάθε κλήση που δέχεται το Συντονιστικό κέντρο.
Για σήμερα, τρία τετρακίνητα πυροσβεστικά οχήματα στα οποία έχουν προσαρμοστεί ειδικά εξαρτήματα (μαχαίρια), από το πρωί κάνουν διάνοιξη οδών στα βόρεια προάστια της Αττικής, ώστε να απεγκλωβιστούν περιοχές που παραμένουν απρόσιτες. Ακόμη 10 πυροσβεστικά οχήματα χωρητικότητας 12 τόνων νερού έκαστο, έχουν πληρωθεί με θαλασσινό νερό και κάνουν πλύσεις σε οδοστρώματα στα οποία υπάρχει άμεση ανάγκη.
Προτεραιότητα στις κλήσεις, έχει η μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων σε ασφαλή σημεία και η διακομιδή σε νοσοκομεία ατόμων με προβλήματα υγείας (νεφροπαθών, καρδιακών, κ.λ.π.) και εγκύων, από περιοχές στις οποίες τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ δεν έχουν τη δυνατότητα να φτάσουν. Ήδη έχουν διακομιστεί στα νοσοκομεία για αιμοκάθαρση από την Υπηρεσία μας, περισσότεροι από 23 ασθενείς με προβλήματα νεφρών. Ενδεικτικά σημειώνουμε την μεταφορά της ετοιμόγεννης Λουΐζας Τσαούση, από δύσβατη περιοχή της κοινότητας Σταμάτας Αττικής σε μαιευτήριο της Αθήνας, με ειδικό διασωστικό ερπυστριοφόρο όχημα.
Το Συντονιστικό Κέντρο δέχεται συνεχώς κλήσεις για κοπές δέντρων, που είτε έχουν πέσει, είτε έχουν λυγίσει από το βάρος του χιονιού. Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα συνεργεία μας εργάζονται πυρετωδώς, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις.


Τραυματισμένη ανασύρθηκε στις 12:35 η Ελένη Σώκου, 56 ετών, στην οδό Κηφισίας και Σλήμαν 1 στους Αμπελόκηπους. Η άτυχη γυναίκα έπεσε από ύψος τριών μέτρων σε υπόγεια αποθήκη πολυκατοικίας, όταν υποχώρησε το προστατευτικό κάλυμμα του εξαερισμού της αποθήκης, που βρισκόταν επί του πεζοδρομίου. Για την ανάσυρσή της, έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα έξι Πυροσβεστών, οι οποίοι παρέδωσαν την γυναίκα σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για μεταφορά της σε νοσοκομείο.