Επιστροφή

ΔΤ 315, 08/01/2002, 12:25, Συμβάντα

Tα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη σε πολλές περιοχές της xώρας, με αποκορύφωμα τους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Φθιώτιδας, Εύβοιας και ολόκληρης της Κρήτης.
Το Πυροσβεστικό Σώμα και σήμερα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία. Δύναμη 1800 πυροσβεστών και 300 οχημάτων διαφόρων τύπων επιχειρεί σε 24ωρη βάση παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια. Το τελευταίο 24ωρο, το Συντονιστικό Κέντρο στην Αθήνα για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, δέχτηκε περί τις 355 κλήσεις, από τις οποίες χρειάστηκε να επέμβει στις 280. Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία μας επενέβηκαν μεταξύ άλλων, σε 223 κοπές δέντρων, 30 παροχές βοηθείας (διακομιδή ασθενών και εγκύων, τροχαία ατυχήματα κ.ά), 30 διακομιδές νεφροπαθών και 30 περιπτώσεις πλύσης οδοστρώματος με θαλασσινό νερό σε σημεία όπου είχε σχηματιστεί πάγος. Με τον ίδιο εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες συνεχίζονται και σήμερα, ενώ η κατάσταση, προϊόντος του χρόνου, συνεχώς βελτιώνεται.

Σοβαρά συμβάντα που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια του 24ώρου:
1. Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκαν ο Σαλιγκαράς Αντώνιος του Εμμανουήλ, ετών 75 και η σύζυγός του Βασιλική, 74 ετών, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 07:15 χθες, από άγνωστη αιτία, σε ισόγειο κτίσμα, πρόχειρης κατασκευής, σε πάροδο της Αγίου Μελετίου, στους Αγ. Θεόδωρους Θηβών, Νομού Βοιωτίας. Η πυρκαγιά κατεσβέσθη πριν την άφιξη της Π.Υ. Θήβας. Του συμβάντος επιλήφθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι πυροσβέστες ενώ για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την τοπική Υπηρεσία.
2. Σώος και καλά στην υγεία του, ανευρέθη χθες, στις 14:00, ο Richard Simeous, 27 ετών, που είχε εγκλωβιστεί στο Δ/Δ Πλατανάκι, του Νομού Βοιωτίας, λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης. Ο νεαρός άνδρας εντοπίστηκε από άνδρες της Υπηρεσίας μας και μεταφέρθηκε με ένα ερπυστριοφόρο όχημα της Π.Υ. Θηβών σε ασφαλές σημείο.
3. Τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες βρήκε η Νταλλιάνη Ελένη του Αναστασίου, 86 ετών, ύστερα από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 17:00 χθες, από άγνωστη αιτία, σε υπερυψωμένο ισόγειο, στο Δ/Δ Κεφαλά, του Δήμου Θεραπνών, Νομού Λακωνίας. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν δύο οχήματα με επτά πυροσβέστες, ενώ για αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την τοπική Υπηρεσία.
4. Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 20:00 χθες, στο 49ο χλμ. της Ε.Ο. Αθηνών - Λαμίας, όταν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ΥΑΒ-3095 CITROEN SX προσέκρουσε στο ΕΕΒ-4280 φορτηγό αυτοκίνητο και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ΑΧΚ-3086 SUZUKI VITARA. Από τα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα απεγλωβίστηκαν τραυματισμένοι οι: α) Καραγλάνος Γεώργιος, β)Γκινόπουλος Γεώργιος, γ)Γκινοπούλου Αφροδίτη και δ)Γιαννέλος Σωτήριος. Για την επιχείρηση απεγκλωβισμού τους έλαβαν μέρος τέσσερα οχήματα με 12 πυροσβέστες. Οι τραυματισμένοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.
5. Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες για τον εντοπισμό του κτηνοτρόφου Μαθιουδάκη Ιωάννη, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί λόγω της ισχυρής χιονόπτωσης στη θέση Κατωφύγι Ηρακλείου, του Δήμου Βιάννου, στη νήσο Κρήτη. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 17:15 χθες και αμέσως ξεκίνησε τις έρευνες για το εντοπισμό του. Στις προσπάθειες για την ανεύρεση του αγνοουμένου λαμβάνουν μέρος τρία οχήματα με δέκα πυροσβέστες.