Επιστροφή

ΔΤ 315a, 08/01/2002, 22:30, Συμβάντα

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση από το Πυροσβεστικό Σώμα, η παροχή κάθε είδους βοήθειας για την ανακούφιση των συμπολιτών μας. Από το πρωί, το Συντονιστικό Κέντρο στην Αθήνα για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, έχει δεχθεί 120 κλήσεις, από τις οποίες χρειάστηκε να επέμβει στις 96. Πιο συγκεκριμένα, τα συνεργεία μας επενέβηκαν μεταξύ άλλων, σε 65 κοπές δένδρων, 6 παροχές βοηθείας (διακομιδή ασθενών και εγκύων, τροχαία ατυχήματα κ.ά.), 25 περιπτώσεις πλύσης οδοστρώματος με θαλασσινό νερό σε σημεία όπου είχε σχηματιστεί πάγος ακόμη και σε ασυνήθιστες περιπτώσεις όπως η μεταφορά φαρμάκων σε αποκλεισμένα μοναστήρια της περιοχής. Μέχρι αυτή τη στιγμή τα συνεργεία μας εργάζονται πυρετωδώς, καλύπτοντας όλες τις περιπτώσεις.
Επίσης συνεχίζονται οι επιχειρήσεις παροχής βοηθείας και απελευθέρωσης εγκλωβισμένων ανθρώπων και στην Κρήτη. Ενδεικτικά σημειώνουμε τον απεγκλωβισμό, από τις οικίες τους, τους: α)Σαρτζετάκη Νικάλαο, β)Φιωτάκη Ευτυχία, γ)Κουλουριδάκη Μιχαήλ και δ)Χειλαδάκη Αντώνιο, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Οι Πυροσβεστικές δυνάμεις βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή από την 6-1-2002 προσφέροντας συνεχώς κάθε είδους βοήθεια.


Σώος και καλά στην υγεία του, ανευρέθη τελικά, στις 12:45, ο κτηνοτρόφος Μαθιουδάκης Ιωάννης, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί από την χιονόπτωση στη Θέση Κατωφύγι Ηρακλείου, του Δήμου Βιάννου, στη νήσο Κρήτη. Ο κτηνοτρόφος εντοπίστηκε από άνδρες της Υπηρεσίας μας και μεταφέρθηκε με ερπυστριοφόρο όχημα σε ασφαλές σημείο.


Τιτάνιες προσπάθειες καταβάλλονται από άνδρες της 3ης Ε.Μ.Α.Κ, με ένα ερπυστριοφόρο όχημα, προκειμένου να προσεγγίσουν ένα βοσκό αγνώστων στοιχείων, ο οποίος έχει εγκλωβιστεί στη στάνη του λόγω ισχυρής χιονόπτωσης, στη Θέση Παράσυρτα Οροπεδίου στο Λασίθι. Το ύψος του χιονιού υπερβαίνει το ένα μέτρο και οι συνθήκες είναι εξαιρετικά δυσχερείς.


Σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια απεγκλωβισμού του Πίστα Ευθυμίου, 40 ετών, στο Δίστρατο της Κόνιτσας Ιωαννίνων. Ο άτυχος άνδρας είναι τραυματισμένος σοβαρά ύστερα από πτώση σε γκρεμό από βράχο, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί το σώμα του σε σχισμές και να καταπλακωθεί από πέτρες και λάσπη. Λόγω του δύσβατου της περιοχής και της ιδιομορφίας της επιχείρησης απεγκλωβισμού, έχουν μεταβεί στην περιοχή τρία πυροσβεστικά οχήματα εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο, με 12 Πυροσβέστες οι οποίοι προσπαθούν να ελευθερώσουν τον τραυματία με χρήση εργαλείων διάτρησης (κομπρεσέρ).