Επιστροφή

ΔΤ 316, 09/01/2002, 11:30, Συμβάντα

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε, αργά χθες το βράδυ, η προσπάθεια απεγκλωβισμού του Πίστα Ευθυμίου, στο Δίστρατο της Κόνιτσας Ιωαννίνων. Ο άτυχος άνδρας είχε εγκλωβιστεί σε δύσβατο σημείο χαράδρας, με αποτέλεσμα να σφηνωθεί το σώμα του σε σχισμές και να καταπλακωθεί από πέτρες και λάσπη. Παρά τη δυσκολία και την ιδιομορφία της επιχείρησης, λόγω του δύσβατου της περιοχής, οι πυροσβέστες τελικά κατάφεραν να διασώσουν τον άνδρα, ο οποίος στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας της Κόνιτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών. Στην επιχείρηση έλαβαν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο, με 13 πυροσβέστες.


Νεκρός ανασύρθηκε χθες, και περί Ω:18:25, ο Πάστας Γεώργιος, ετών 44, ο οποίος είχε πέσει στο φούρνο του χυτηρίου αλουμινίου ΕΛΒΑΛ ΑΕ Οινοφύτων. Στην επιχείρηση ανάσυρσης του άτυχου άνδρα έλαβαν μέρος τρεις Πυροσβέστες με ένα όχημα. Για τα αίτια του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση.


Το Πυροσβεστικό Σώμα και σήμερα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία. Τα προβλήματα εξακολουθούν να παραμένουν ακόμη σε αρκετές περιοχές της xώρας. Κατά το τελευταίο 24ωρο η Υπηρεσία μας δέχθηκε κλήσεις για κάθε είδους παροχές βοηθείας όπως: αποκολλήσεις οχημάτων από τον πάγο, μεταφορά φαρμάκων, μεταφορά εγκλωβισμένων ατόμων από δυσπρόσιτες περιοχές κ.α.
Συγκεκριμένα το Συντονιστικό Κέντρο στην Αθήνα για την ευρύτερη περιοχή του Λεκανοπεδίου, δέχτηκε 66 κλήσεις για πτώση δέντρων, έξι κλήσεις για την διακομιδή νεφροπαθών σε νοσοκομεία για αιμοκάθαρση και μία για μεταφορά χειρουργημένης γυναίκας καθώς επίσης, 25 κλήσεις για ρίψη θαλασσίου ύδατος σε οδοστρώματα οδών λόγω πάγου. Όλες οι κλήσεις διεκπεραιώθηκαν επιτυχώς.
Επίσης, συνεχίζονται με τον ίδιο εντατικό ρυθμό οι επιχειρήσεις παροχής βοηθείας και απεγκλωβισμού ανθρώπων σε διάφορες περιοχές της Κρήτης που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως: το Καθαρό Οροπέδιο Κριτσάς κοντά στον Άγιο Νικόλαο, την Ασί Γωνιά στην περιοχή Σφακίων κ.α.
Οι προσπάθειες για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, ενώ η κατάσταση συνεχώς βελτιώνεται.