Επιστροφή

ΔΤ 317, 10/01/2002, 00:45, Συμβάντα

Παρά την ύφεση της κακοκαιρίας, συνεχίστηκαν και σήμερα από το Πυροσβεστικό Σώμα οι επιχειρήσεις παροχής βοηθείας και απεγκλωβισμού ατόμων, στις περιοχές που επλήγησαν.
Συγκεκριμένα το Συντονιστικό Κέντρο, δέχτηκε 67 κλήσεις για κοπή δέντρων στα βόρεια προάστια, ενώ καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, τετρακίνητα οχήματα με προσαρμοσμένα ειδικά εξαρτήματα (μαχαίρια) έκαναν διάνοιξη οδών και ερπυστριοφόρα οχήματα επιχειρούσαν στα βόρεια προάστια της Αττικής, παρέχοντας κάθε είδους βοήθεια (φάρμακα και τρόφιμα σε ανήμπορους να κινηθούν, μεταφορές ασθενών, απελευθερώσεις οχημάτων κ.α.).


Στην Κρήτη συνεχίστηκαν οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού ατόμων που είχαν αποκλειστεί από τα χιόνια σε δύσβατες περιοχές. Συγκεκριμένα απεγκλωβίστηκαν με ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα ο Μανουσέλης Εμμανουήλ και ο Κατσουλουδάκης Ιωάννης από την περιοχή Βουρβαρές στην Ασή Γωνιά των Σφακιών.


Νεκρός ανασύρθηκε ο Καραφλός Φώτιος, 55 ετών, έπειτα από επίπονες προσπάθειες των Πυροσβεστών και περί Ω:00:20, από αποθήκη σίτου (σιλό) της εταιρείας "Κυλινδρόμυλοι Λούλη", στην Αμαλιάπολη Αλμυρού Βόλου. Ο άτυχος εργαζόμενος της εταιρίας, έπεσε από άγνωστη αιτία στο χωρητικότητας 2000 τόνων σιλό που ήταν γεμάτο, στις 18:25 σήμερα. Για την ανάσυρσή του μετέβησαν στην περιοχή δύο πυροσβεστικά οχήματα με οκτώ Πυροσβέστες.


Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Κρεμαστής καθώς και ιερά κειμήλια ανεκτίμητης αξίας, καταστράφηκαν ολοσχερώς στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Αντωνίου, της μονής Παναγίας Κρεμαστής του δήμου Ωλένης στην Ηλεία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία στο εσωτερικό του ναού, που βρίσκεται στον 2ο όροφο των κελιών της μονής και απείλησε να καταστρέψει ολοσχερώς την μονή, καθώς γειτνιάζει με αποθήκη πετρελαίου δύο τόνων. Η θαυματουργή εικόνα που χρονολογείται από το 16ο αιώνα και τα ιερά κειμήλια βρισκόταν εντός του ναού για ασφαλή φύλαξη. Στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς, έλαβαν μέρος πέντε πυροσβεστικά οχήματα με 13 Πυροσβέστες. Από την Π.Υ. Πύργου διενεργείται προανάκριση για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.