Επιστροφή

ΔΤ 328, 22/01/2002, 08:30, Συμβάντα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στις 03:42, στο ισόγειο εστιατόριο - καφετέρια "MIKES", στην οδό Βασ. Αλεξάνδρου 5-7 στην περιοχή του CARAVEL, ιδιοκτησίας του Λιβανέζου υπηκόου Μοχάμεντ Χαλή. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από το ισόγειο κι επεκτάθηκε γρήγορα στον πρώτο όροφο του κτιρίου, προκαλώντας ολοσχερή καταστροφή στην επιχείρηση. Οι ένοικοι της πολυκατοικίας πανικόβλητοι έτρεξαν να διασωθούν, αφού σε σύντομο διάστημα η πολυκατοικία κατακλύσθηκε από καπνούς. Στην προσπάθεια τους όμως να διαφύγουν, πέντε από αυτούς εγκλωβίστηκαν στο κλιμακοστάσιο και κινήθηκαν προς την ταράτσα της πολυκατοικίας. Ευτυχώς με την άμεση κινητοποίηση της υπηρεσίας μας, δεν απειλήθηκαν τελικά ανθρώπινες ζωές. Μετά το πέρας της κατάσβεσης οι εγκλωβισμένοι διασώθηκαν σώοι και αβλαβείς. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν, 12 υδροφόρα οχήματα και ένα κλιμακοφόρο, με 40 πυροσβέστες συνολικά, οι οποίοι, εκτός από την μάχη με τις φλόγες έριξαν ιδιαίτερο βάρος στην διαφύλαξη των γειτνιαζόντων διαμερισμάτων της πολυκατοικίας. Μετά από μεγάλες προσπάθειες των Πυροσβεστικών δυνάμεων, η πυρκαγιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο στις 05:15. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.


Άγνωστοι περιέλουσαν με εύφλεκτο υγρό, τα ξημερώματα, το υπ. αριθ. ΚΥΕ-5804 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 12 στην Καλλιθέα, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να προκληθεί σχεδόν ολοσχερής καταστροφή του οχήματος. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος η Υπηρεσία μας επενέβη με τρία οχήματα και εννέα Πυροσβέστες, ενώ για τα ακριβή αίτια διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.


Εξαφανίστηκε στις 22:35 χθες, στο χωριό Λουκά του Δήμου Μαντινείας του Νομού Αρκαδίας, ο κτηνοτρόφος Λαμπράκης Γεώργιος ετών 72. Η Υπηρεσία μας αμέσως ξεκίνησε τις έρευνες για τον εντοπισμό του. Στις προσπάθειες για την ανεύρεση του αγνοούμενου, λαμβάνουν μέρος ένα όχημα με πέντε Πυροσβέστες από την Π.Υ Τρίπολης.