Επιστροφή

ΔΤ 333, 27/01/2002, 19:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στην 01:20, στο Δ/Δ Γόννων στη Λάρισα στο υπ' αριθμ. Ε.Α.-15033 περιπολικό αυτ/το της ΕΛ.ΑΣ. από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο τόπο του συμβάντος έσπευσε ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο Πυροσβέστες .

Πυρκαγιά σημειώθηκε στην 01:45 σε ισόγειο κατάστημα πολυκατοικίας με είδη προικός στην οδό Κοσμά Αλεξανδρίδη 8 στις Σέρρες. Για την κατάσβεση έσπευσαν στον τόπο του συμβάντος τρία πυροσβεστικά οχήματα με επτά Πυροσβέστες . Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Π.Υ. Σερρών.

Τραυματισμένοι ανασύρθηκαν οι: Φωτόπουλος Ανδρέας του Βασιλείου, Καπερνάκας Σπύρος του Κων/νου και Δράκος Ευθύμιος του Γεωργίου, ύστερα από ανατροπή του υπ' αρίθμ. ΖΖΧ-2294 Ι.Χ.Ε. αυτο/του στο οποίο επέβαιναν, στις 02:55 στην Λ. Πεντέλης στην Πεντέλη. Στην επιχείρηση απεγκλωβισμού μετείχαν πέντε Πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Νεκρός βρέθηκε πέφτοντας από τον τέταρτο όροφο του Λαϊκού νοσοκομείου Αθηνών ο Μιχαλάκης Δημήτριος ετών 39 στις 06:15. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν 16 Πυροσβέστες με τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα.

Σύγκρουση σημειώθηκε μεταξύ επιβατικής αμαξοστοιχίας (intercity) που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Κυπαρισσία και του ΡΝΙ 5442 Φ.Δ.Χ. βυτιοφόρου υγρών καυσίμων που οδηγούσε ο Μακαρώνας Μιχαήλ του Σταματίου, στις 09:30 στην περιοχή Κουτάλα Ασπροπύργου. Από την σύγκρουση ανατράπηκε το βυτιοφόρο στο οποίο σημειώθηκε διαρροή βενζίνης. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με 25 Πυροσβέστες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας κατάλληλο κατασβεστικό υλικό περιόρισαν τον άμεσο κίνδυνο έναυσης πυρκαγιάς εξαιτίας της διαρροής. Στη συνέχεια βυτιοφόρο της ιδιοκτήτριας εταιρίας μετάγγισε τα καύσιμα του ανατρέποντος οχήματος. Ελαφρά ευτυχώς τραυματίστηκαν οι Μερτινού Ζωή , Γονίδης Χριστόφορος , Τουμπανάκης Χρήστος και ένα βρέφος 6 μηνών, επιβάτες της αμαξοστοιχίας, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Ελευσίνας. Οι υπόλοιποι επιβάτες επιβιβάσθηκαν σε άλλη αμαξοστοιχία και συνέχισαν το ταξίδι τους. Στο σημείο παρέμειναν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις για λόγους ασφαλείας μέχρι την απομάκρυνση του βυτίου .

Στις 10:45 ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης δυο τραυματισμένων ορειβατών του Ορειβατικού Συλλόγου Σπάρτης σε δύσβατη περιοχή στην περιοχή Γούβες στον Ταΰγετο. Οι Μιλονάκος Λεωνίδας του Σταύρου ετών 45 και ο Μαδημένος Θεόδωρος του Ανδρέα ετών 52 έπεσαν σε χαράδρα μεγάλου βάθους όπου και έγιναν αντιληπτοί από άλλη ομάδα ορειβατών που εκινείτο στην περιοχή. Η Π.Υ. Σπάρτης με δύο πυροσβεστικά οχήματα και έξι πυροσβέστες με επικεφαλή τον Διοικητή της Υπηρεσίας έσπευσαν για την διάσωση τους. Λόγω του μεγάλου όγκου του χιονιού , αλλά και του δύσβατου της περιοχής, κλήθηκε ελικόπτερο του Ε.Κ.Α.Β. το οποίο προσέγγισε το σημείο που ευρίσκονταν οι ορειβάτες και τους παρέλαβε, μεταφέροντας τους τραυματισμένους στα Νοσοκομεία της Τρίπολης και Σπάρτης.