Επιστροφή

ΔΤ 338a, 01/02/2002, 22:45, Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε σήμερα 1 Φεβρουαρίου 2002, στην αίθουσα ΄΄Βεργίνα΄΄ του Ξενοδοχείου << DIVANI CARAVEL >>, η καθιερωμένη ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πυροσβεστικού Σώματος.
Ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Παναγιώτης Φούρλας, στην ομιλία του, έκανε έναν απολογισμό δράσης της προηγούμενης χρονιάς και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα για την επόμενη χρονιά.
Ακολούθησε η τελετή βράβευσης κατά την οποία επιδώθηκε τιμητική πλακέτα στους:
Πρόεδρο του Ιδρύματος ΄΄Σταύρος Νιάρχος΄΄ κ. Κωνσταντίνο Δρακόπουλο, για τις σημαντικές δωρεές του Ιδρύματος προς το Πυροσβεστικό Σώμα και συγκεκριμένα την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων και την παροχή άλλων υλικοτεχνικών υποδομών όπως, πυροσβεστικά οχήματα και ένα ελικόπτερο πολλαπλών ρόλων.
Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης του Πεντελικού Όρους κ. Δημήτριο Στεργίου - Καψάλη, για την συνδρομή του συνδέσμου στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο κατά την Αντιπυρική περίοδο 2001, όσο και την εν γένει ενεργεί δράση του στην προστασία αυτού του σημαντικού πνεύμονα της Αττικής.
Πρόεδρο του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπλασης Υμηττού κ. Θεόδωρο Γεωργάκη, για τους ίδιους λόγους και τέλος τον
Υποπυραγό Άγγελο Μπαρμπαγιάννη, για την αυτοθυσία που υπέδειξε κατά την πυρκαγιά του 1999 στην Χίο καθώς επίσης για τον αξιοπρεπή αγώνα που καταβάλλει για την πλήρη ανάρρωση του. Την τιμητική πλακέτα παρέλαβε η σύζυγος του συναδέλφου με την ανήλικη κόρη του αφού ο Άγγελος Μπαρμπαγιάννης βρίσκεται για θεραπεία στην Αμερική.
Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους: ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχαήλ Χρυσοχοίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης, ο Α΄Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Κων/νος Γείτονας, οι Βουλευτές κ.κ. Βαθιάς, Γκελεστάθης, Μαντούβαλος, Μαρκογιαννάκης , η Βουλευτής κ. Παπακώστα, ο Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτριος Παπανικολάου, ο Νομάρχης Δυτικής Αττικής κ. Περικλής Παπαπέτρου, ο Εκπρόσωπος του Συνασπισμού κ. Πρωτόπαππας, ο Εκπρόσωπος του Δήκκι κ. Παπαδόπουλος, Δήμαρχοι και Κοινοτάρχες Αττικής, Επίτημοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος.