Επιστροφή

ΔΤ 346b, 10/02/2002, 23:20, Συμβάντα

Πυρκαγιά σε δασική έκταση εκδηλώθηκε σήμερα και περί ώρα 13:30, στην περιοχή Πλάτανος, στους Αγίους Θεοδώρους, Νομού Κορινθίας. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν αμέσως, 10 πυροσβεστικά οχήματα με 30 Πυροσβέστες καθώς και 15μελες πεζοπόρο τμήμα από την 1η Ε.Μ.Α.Κ., ενώ από αέρος στην περιοχή έσπευσαν και δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-215. Η πυρκαγιά παρότι ήταν σε δύσβατη περιοχή τέθηκε σύντομα υπό έλεγχο περί ώρα 16:00, αφού προηγουμένως έκαψε 10 περίπου στρέμματα πευκοδάσους. Η πυρκαγιά προκλήθηκε από τον αγρότη κ. Μέξια Σωτήριο του Ιεροθέου 57 ετών, οποίος έκαιγε ξερά χόρτα στο αγρόκτημα του και έχασε τον έλεγχο της φωτιάς. Ο αγρότης συνελήφθη από τη φρουρά του Πρωθυπουργού κ. Κώστα Σημίτη και αύριο θα οδηγηθεί από την Υπηρεσία μας στον εισαγγελέα με τη διαδικασία του αυτόφωρου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 15:20, σε κατάστημα επίπλων ιδιοκτησίας Τζινάλη Ιωάννη, που βρίσκεται στο ισόγειο και τα υπόγειο διώροφης κατοικίας στην οδό Λεωφόρο Δημοκρατίας 69, στο Νέο Ψυχικό. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 22 Πυροσβέστες, οι οποίο κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο προτού αυτή πάρει διαστάσεις. Για τα πλήρη αίτια, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι ζημιές ανέρχονται στις 97.000 ευρώ.

Ισχυρές βροχοπτώσεις που διήρκεσαν λιγότερο από μια ώρα είχαν ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν υπόγεια από καταστήματα και κατοικίες στην πόλη του Ρεθύμνου. Οι καταρρακτώδεις βροχές ξεκίνησαν περί ώρα 13:00 ενώ η Π.Υ Ρεθύμνου χρειάστηκε να επέμβει με τέσσερα συνεργεία σε 10 περιπτώσεις.