Επιστροφή

ΔΤ 362, 01/03/2002, 00:45, Συμβάντα

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 06:15 χθες, στο υπ' αριθμ. ΚΜΕ 9722 Ι.Χ. ημιφορτηγό αυτοκίνητο, μάρκας "TOYOTA", ιδιοκτησίας Αναγνωστόπουλου Δη-μήτριου του Σπυρίδωνα, στην κοινότητα Βοιών, στη Λακωνία. Άγνωστος, τοποθέτησε κάτω από το σταθμευμένο όχημα, εμπρηστικό μηχανισμό χρησιμοποιώντας φιάλη υγραερίου. Η Υπηρεσία μας μετέβη με ένα όχημα και τρεις Πυροσβέστες, οι οποίοι κατέσβεσαν γρήγορα την πυρκαγιά, α-ποτρέποντας την επέκταση της και περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ζημίες στο αυτοκίνητο. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.

Αίσιο τέλος είχαν, στις 23:55 χθες, οι έρευνες για τον εντοπισμό των α) Γιακόπουλο Άρη του Γε-ωργίου 25 ετών β) Γεωργουδάκη Μιχαήλ του Ελευθερίου, 22 ετών και γ) Γκίκα Λεωνίδα, του Χρή-στου, 24 ετών, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί από τις 19:20, στην θέση Φαρακλό του Δήμου Βοιών, στην Λακωνία. Οι τρεις αγνοούμενοι, λόγω της πυκνής ομίχλης και των άσχημων καιρικών συνθηκών, είχαν αποπροσανατολιστεί ενώ εκινούντο με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην παραπάνω ορεινή περιοχή, με αποτέλεσμα να ζητήσουν την βοήθεια της υπηρεσίας μας για τον εντοπισμό τους. Για την ανεύρεση τους στην περιοχή έσπευσε ένα όχημα με τρεις Πυροσβέστες.

Σε εμπρησμό από πρόθεση οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 21:23 χθες, επί της οδού Σολωμού 5, στα Εξάρχεια, στο υπ' αριθμ. ΥΥΡ 7528 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας "LAND ROVER", ιδιοκτησίας Νικόλτσιου Κωνσταντίνου του Ιωάννη. Άγνωστοι έριξαν τρεις βόμβες μο-λότωφ στο εσωτερικό του οχήματος. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν ζημίες στην καμπίνα του αυτοκίνητου. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο σημείο του συμβάντος έσπευσαν δυο πυρο-σβεστικά οχήματα με έξι Πυροσβέστες, ενώ για τα ακριβή αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.

Στα πλαίσια του προγράμματος Αγωγής Υγείας του ΥΠΕΠΘ, με θέμα "αντιμετώπιση καταστροφών και Πρ. Βοηθειών σε έκτακτη ανάγκη" σήμερα Παρασκευή 01/03/2002 και ώρα 11:25, διεξάγεται η άσκηση ετοιμότητας "Σεισμός 2002", στην οποία η Πυρ/κη Υπηρεσία Πειραιά, η Ε.Μ.Α.Κ. και το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών θα λάβουν μέρος.