Επιστροφή

ΔΤ 363, 01/03/2002, 14:25, Συμβάντα

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ισόγειο διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην οδό Π.Τσαλδάρη και Κρατησί-κλειας στο Παγκράτι στις 05:35 σήμερα το πρωί, από άγνωστη αιτία. Στο σημείο έφθασαν άμεσα δύο οχήματα με δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι περιόρισαν την πυρκαγιά, προτού να πάρει επικίνδυ-νες διαστάσεις. Εξαιτίας των καπνών που δημιουργήθηκαν, προκλήθηκαν αναπνευστικά προβλή-ματα στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος Μερόπη Πέτρου η οποία μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο "Σωτηρία". Για τα πλήρη αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Στις φλόγες τυλίχθηκε , στις 5.20 σήμερα το πρωί , από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, η βιοτεχνία επίπλων με την επωνυμία "Αφοί Νεράτζη", στην οδό Βόλου-Ρήγα Γκολφή στη Λάρισα. Από την πυρκαγιά υπέστησαν ζημιές τα μηχανήματα επεξεργασίας ξύλου και ακατέργαστη ξυλεία. Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν άμεσα δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες. Για τα αίτια της πυρ-καγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Διαρροή προπανίου σε βυτιοφόρο όχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί και περί 09.02 κατά τη διάρκεια εκφόρτωσης του υγραερίου σε δεξαμενή αποθήκευσης του εργοστασίου Καραμολέγκος, που βρίσκεται στη διασταύρωση Βάρης - Κορωπίου, στη θέση Τζίμα. Η διαρροή παρουσιάστηκε στην αντλία του βυτιοφόρου κατά την μετάγγιση του προπανίου από το βυτιοφόρο όχημα προς τη δεξαμενή και μόλις έγινε αντιληπτή ειδοποιήθηκε αμέσως η Υπηρεσία μας. Αμέσως κινητοποιήθη-καν από το Συντονιστικό Κέντρο δέκα οχήματα με 50 πυροσβέστες, καθώς κι ένα ειδικό όχημα περισυλλογής χημικών ουσιών από την 1η Ε.Μ.Α.Κ, ενώ έσπευσαν επίσης, κλιμάκιο από αξιωματι-κούς- χημικούς του Π.Σ και τεχνικοί από την εταιρία ΕΚΟ Ασπροπύργου. Οι προσπάθειες στην αρχή επικεντρώθηκαν, αφού πρώτα διατάχθηκε η διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου και η εκκένωση της περιοχής σε ακτίνα 500 μέτρων, στο διασκορπισμό του αερίου, προκειμένου να απο-φευχθεί πιθανή έκρηξη και στη συνέχεια, όταν έφτασαν οι ειδικοί από τη ΕΚΟ, αποκατέστησαν τη βλάβη στο σημείο της διαρροής. Για τα αίτια του ατυχήματος διενεργείται προανάκριση. Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν ακόμη ισχυρές δυνάμεις μέχρι την πλήρη μετάγγιση του υγραερίου.

Τραυματισμένος ανασύρθηκε, στις 12:30, ο Αχμέτ Σαουί, αλλοδαπός υπήκοος, από χαντάκι βά-θους τεσσάρων μέτρων περίπου. Το ατύχημα συνέβη στην τάφρο Προφήτη Δανιήλ η οποία αποτε-λεί παρακλάδι του ρέματος Κηφισού, στην οδό Καρύστου 12. Ο άτυχος εργάτης κατά την διάρκεια εργασίας του στον προαύλιο χώρο της επιχείρησης "Υιοί Γιαντζή", όπου εργαζόταν, έχασε την ι-σορροπία του και κατέπεσε εντός της τάφρου. Για την ανάσυρση του εργάτη, στο σημείο του συμ-βάντος έσπευσαν τρία οχήματα καθώς κι ένα ειδικό διασωστικό όχημα με πλήρωμα 12 πυροσβέ-στες, οι οποίοι αφού τον απελευθέρωσαν, τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για μετα-φορά του στο Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".