Επιστροφή

ΔΤ 364a, 01/03/2002, 20:00, Ανακοίνωση

Συνεδρίασε σήμερα στις 1 Μαρτίου 2002 το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος για την διενέργεια των τακτικών κρίσεων έτους 2002 των Αξιωματικών του Σώματος και αποστράτευσε τους δύο Υπαρχηγούς Αντιστρατήγους Κωνσταντίνο Καραντώνη και Αναστάσιο Γαλανόπουλο. Στη συνέχεια επέλεξε για :
α. Α' Υπαρχηγό τον Αντιστράτηγο Αχιλλέα Κοντογιώργο
β. Β' Υπαρχηγό τον Αντιστράτηγο Γεώργιο Γεωργιάκο
Ο νέος Α' Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αχιλλέας Κοντογιώργος, γεννήθηκε το 1950, στο Διακόπιο Φωκίδας.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1975, ενώ από τη σχολή Αξιωματικών του Π.Σ. αποφοίτησε το 1979.
Είναι απόφοιτος της Ανωτέρας Σχολής Πολέμου Αεροπορίας.
Έχει λάβει μέρος κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του σε όλα σχεδόν τα μεγάλα συμβάντα.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών προϊστάμενος του Ανακριτικού Γραφείου και τού τμήματος Πυρασφαλείας της Περιφερειακής Διοίκησης Αθηνών.
Έχει υπηρετήσει ως Διοικητής της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Αττικής, Διοικητής της 1ης Ε.Μ.Α.Κ και Διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας.
Το 2001 προάχθηκε στο βαθμό του Υποστράτηγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αττικής, θέση που κατείχε μέχρι σήμερα.
Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ' εκλογή και έχει τιμηθεί με πολλές ηθικές και υλικές αμοιβές, με το Χρυσό Σταυρό Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα και τον Ταξιάρχη του Φοίνικα.
Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών

Ο νέος Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, γεννήθηκε το 1946 στο Γύθειο Λακωνίας.
Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1970, ενώ από τη Σχολή Αξιωματικών του ΠΣ αποφοίτησε το 1980.
Μετεκπαιδεύτηκε σε κέντρο της πόλης Bricnoles της Γαλλίας στις ειδικές διασώσεις, την τεχνική επεμβάσεων και παροχή βοηθειών.
Είναι απόφοιτος της Στρατιωτικής Σχολής Σωματικής Αγωγής και της Σχολής Αυτοδυτών της Μονάδας Υποβρυχίων Καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.
Έχει λάβει μέρος κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του σε όλα τα μεγάλα συμβάντα, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, όπως π.χ στους σεισμούς της Καλαμάτας (1986), Λενινακάν Αρμενίας (1988), Ερτζιτζάν Τουρκίας (1992), Κάϊρο της Αιγύπτου (1992) Αίγιο (1995), Ντινάρ Τουρκίας (1995), Αττική (1998) και σε μεγάλες πυρκαγιές όπως π.χ Πετρόλα, Softex κ.α
Υπηρέτησε σε επιτελικές, όσο και σε μάχιμες υπηρεσίες του Σώματος και το χρονικό διάστημα 1990 - 1993 στην 1η ΕΜΑΚ. Το 2000 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διευθυντή Αρχηγείου, θέση που κατείχε έως σήμερα.
Το 2001 προάχθηκε στο βαθμό του Υποστρατήγου.
Προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ' εκλογή και έχει τιμηθεί με πλήθος υλικών και ηθικών αμοιβών, με το Χρυσό Σταυρό Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Φοίνικα, τον Ταξιάρχη του Φοίνικα και το Πυροσβεστικό Αριστείο Ανδραγαθίας.
Υπήρξε πρωταθλητής και μέλος της Εθνικής ομάδας επί σειρά ετών στην ελληνορωμαϊκή πάλη. Είναι πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Βαρέων Αθλημάτων του ΑΣΑΕΔ.
Είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών.

Επίσης, το Πρωτοβάθμιο Ανώτατο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος:
α) έκρινε διατηρητέο τον Υποστράτηγο Αναστάσιο Μουρβάκη
β) επέλεξε ως Υποστρατήγους τους
1) Ανδρέα Κόη
2) Χρήστο Μητροπέτρο
γ) έκρινε διατηρητέους τους Αρχιπυράρχους:
1) Χαράλαμπο Κοντονή
2) Ιωάννη Ζαφειρόπουλο
3) Μιχαήλ Πανουσόπουλο
4) Μιχαήλ Μηλάκη
5) Χρήστο Σμέτη
6) Δημήτριο Σολδάτο
7) Παναγιώτη Σκυριανό
8) Γεώργιο Θεάκο
9) Παναγιώτη Σπυρόπουλο
10) Κωνσταντίνο Ζωητό

δ) και τέλος έκρινε ως ευδοκίμως τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους:
1) Γεώργιο Ασφή
2) Ευστάθιο Ξυλοπινάκα
3) Γεώργιο Μουμτζή
4) Παναγιώτη Μπέσιο
5) Γεώργιο Δασκαλάκη


Ο Τμηματάρχης Δημοσίων Σχέσεων

 

Ιωάννης Καπάκης
Πυραγός