Επιστροφή

ΔΤ 365, 03/03/2002, 11:25, Συμβάντα

Τραγικό θάνατο από πυρκαγιά, βρήκε η Αθηνά Αθανασιάδη, 84 ετών, στις 02:00 σήμερα, στο υπόγειο διαμέρισμα, της εφταοροφης πολυκατοικίας, όπου διέμενε, επί της οδού Πελοποννήσου 5, στην περιοχή του Αγ. Δημήτριου, στην Θεσσαλονίκη. Η άτυχη ηλικιωμένη άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν μπόρεσε να διαφύγει με αποτέλεσμα να βρεθεί απανθρακωμένη. Ο σύζυγος της, Γεώργιος Αθανασιάδης, 92 ετών, κατάφερε να βγει έξω από το διαμέρισμα με έντονα όμως, αναπνευστικά προβλήματα, λόγω των πυκνών κάπνων και στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο. Στο συμβάν έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με έξι Πυροσβέστες, που έθεσαν πολύ σύντομα υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά .Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.
Θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε, στις 04:55 σήμερα, στο 4ο χλμ της επαρχιακής οδού Ελευθερούπολης-Ν. Περάμου, στην Ελευθερούπολη, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή του ο Μπακαλογίαννης Δημήτριος του Γεωργίου, 31 ετών. Το μοιραίο ατύχημα συνέβη, όταν το υπ' αριθμ. ΚΒΕ-1736 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο άτυχος νέος, συγκρούστηκε μετωπικά με το υπ' αριθμ. ΚΒΗ-2100 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο Μιλιάδης Ιωάννης του Πέτρου, 41 ετών, οποίος μεταφέρθηκε, ελαφρά τραυματισμένος, στο νοσοκομείο, πριν την άφιξη της Πυροσβεστικής Εξόδου. Για τον απεγκλωβισμό του οδηγού, έλαβε μέρος ένα πυροσβεστικό όχημα με τρεις Πυροσβέστες, οι οποίοι τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο νοσοκομείο.
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 06:20 χθες, στο μηχανοστάσιο του οχηματαγωγού πλοίου "Millenium Express" βόρεια των νήσων Στροφάδων, στο Ιόνιο. Η πυρκαγιά έχει ήδη λάβει μεγάλες διαστάσεις και έχει επεκταθεί και στους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου. Σημειώνεται ότι στις δεξαμενές του πλοίου υπάρχει μεγάλη ποσότητα καύσιμων και λιπαντικών. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, παίρνουν μέρος το πυροσβεστικό πλοιάριο " ΠΕΤΡΑΚΗΣ" από την Πάτρα, με δεκαμελες πλήρωμα και ένα ρυμουλκό. Στην περιοχή επικρατεί καλός καιρός.
Σε ύφεση, βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:35 χθες, στη κοινότητα Διστράτου του Ν. Ιωαννίνων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με μαύρη πεύκη και λόγω των ισχυρών ανέμων και της υψηλής θερμοκρασίας που επικρατούσαν στην περιοχή πήρε γρήγορα διαστάσεις. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς λαμβάνουν μέρος 10 οχήματα με 18 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 50 Πυροσβεστων, καθώς επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415.
Σοβαρά τραυματισμένος ανασύρθηκε, στις 09:00 σήμερα, ο Λαζανάς Ανδρέας 43 ετών, μετά από πτώση του, από το πεζοδρόμιο, σε ακάλυπτο υπόγειο νεοαναγειρόμενης οικοδομής, στην οδό Πανεπιστήμιου & Αρέθα, στην Πάτρα. Σύμφωνα με ομολογία του είχε πέσει από τις 03:00, όμως έγινε αντιληπτός από περαστικό, στις 08:15 ο οποίος και ειδοποίησε την Υπηρεσία μας. Στην επιχείρηση ανάσυρσης έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε Πυροσβέστες, οι οποίοι τον παρέδωσαν σε ασθενοφόρο για την διακομιδή του στο νοσοκομείο.