Επιστροφή

ΔΤ 365a, 03/03/2002, 17:20, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 09:25 σήμερα, σε πτηνοτροφική μονάδα, ιδιοκτησίας Μπιτεβή Ηλία του Θεοφά-νη, στη θέση Ασφάκα, στο Δ/Δ Περάματος, στο Νόμο Ιωαννίνων. Η πυρκαγιά, λόγω της φύσης των καιόμε-νων υλικών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς η μονάδα. Από τους δημιουργηθέντες πυκνούς καπνούς, έπαθαν ασφυξία περίπου 7000 εκτρεφόμενοι νεοσσοί. Για την κα-τάσβεση της, έλαβαν μέρος δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε Πυροσβέστες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.

Καταστροφή προξενήθηκε σε δύο κατοικίες, από πυρκαγιά πού ξέσπασε στις 10:30 σήμερα, στο Δ.Δ. Καν-δήλας του Δήμου Αλυζιάς στην Αιτωλοακαρνανία. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, ξεκί-νησε από πέτρινη διώροφη κατοικία 250 τ.μ., ιδιοκτησίας Αποστολάκη Ασπασίας, την οποία κατέστρεψε ολοσχερώς και γρήγορα επεκτάθηκε σε παρακείμενη μονοκατοικία 100 τ.μ., ιδιοκτησίας Αποστολάκη Θεό-δωρου, στην οποία προξένησε σοβαρές ζημιές. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τρία πυροσβεστικά οχή-ματα με 10 Πυροσβέστες. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.

Υπό έλεγχο τέθηκε, στις 15:00, η πυρκαγιά πού ξέσπασε στις 09:50 σήμερα, στη θέση Καλαμάκι του Δήμου Μηλεών, στο όρος Πήλιο του νομού Μαγνησίας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε από άγνωστη αιτία, έκαψε 35 στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Στις προσπάθειες κατάσβεσης έλαβαν μέρος 11 πυροσβεστικά οχήματα με 22 Πυροσβέστες, ένα πεζοπόρο τμήμα 10 Πυροσβεστών, και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415. Στην περιοχή παραμένουν έξι επανδρωμένα πυροσβεστικά οχήματα για αποτροπή του κινδύνου τυχόν αναζωπυρώσεων.

Επίσης υπό έλεγχο τέθηκε, στις 15:30, η πυρκαγιά πού ξέσπασε στις 12:30 σήμερα, στη θέση Αγία Σαλαμω-νή στο Δ.Δ. Λεπτινίου του Δημου Φαλαισίας στα σύνορα των νομών Αρκαδίας και Μεσσηνίας. Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην παραπάνω δύσβατη περιοχή από άγνωστη αιτία, έκαψε λίγα στρέμματα δασικής και γεωργικής έκτασης. Για την κατάσβεση της, έλαβαν μέρος έξι πυροσβεστικά οχήματα με 16 Πυροσβέστες, και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη CL 415. Στην περιοχή παραμένουν τρία πυροσβεστικά οχήματα για επα-γρύπνηση.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 06:20 χθες, στο μηχανοστάσιο του οχηματαγωγού πλοίου "Millenium Express" βόρεια των νήσων Στροφάδων, στο Ιόνιο. Η πυρκαγιά έχει ήδη λάβει μεγά-λες διαστάσεις και έχει επεκταθεί και στους χώρους ενδιαίτησης του πλοίου. Σημειώνεται ότι στις δεξαμενές του πλοίου υπάρχει μεγάλη ποσότητα καύσιμων και λιπαντικών. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, παίρ-νουν μέρος το πυροσβεστικό πλοιάριο "ΠΕΤΡΑΚΗΣ" από την Πάτρα, με δεκαμελές πλήρωμα και ένα ρυμουλκό. Στο φλεγόμενο πλοίο, μετέβη σήμερα με ελικόπτερο ο Β΄ Υπαρχηγός Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος, προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την όλη κατάσταση. Η επικρατούσα άποψη είναι να με-ταφερθεί το πλοίο σε υπήνεμη περιοχή, ώστε να καταστεί δυνατή η προσέγγιση του πυροσβεστικού πλοια-ρίου και η επιβίβαση των Πυροσβεστών έπ' αυτού, για άμεση προσβολή της πυρκαγιάς.

Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:35 χθες, σε δύσβατη περιοχή, στην κοινότητα Διστράτου του Ν. Ιωαννίνων. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με βλάστηση μαύρης πεύκης και λόγω των ισχυρών ανέμων που επικρατούσαν στην περιοχή, πήρε γρήγορα διαστάσεις. Για την α-ντιμετώπιση της πυρκαγιάς λαμβάνουν μέρος 15 πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζο-πόρο τμήμα 61 Πυροσβεστών, καθώς επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου CL-415. Στον τόπο του συμβάντος μετέβη ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστρά-τηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.
Τραγικό θάνατο βρήκε σήμερα, στις 11:50, ο Σοφικίτης Νικόλαος, 65 ετών, όταν καταπλακώθηκε από το ΧΗ-5168 Δ.Χ. φορτηγό ιδιοκτησίας του, στο 8ο χλμ της Λεωφόρου Λαυρίου στην περιοχή Λότσαρι Κερα-τέας. Ο άτυχος άνδρας βρέθηκε κάτω από το όχημα, το οποίο είχε ανυψώσει για να εκτελέσει επισκευαστι-κές εργασίες. Τα στηρίγματα που είχε τοποθετήσει, πιθανώς μετακινήθηκαν, με τα ανωτέρω τραγικά αποτε-λέσματα. Για τον απεγκλωβισμό του, η Υπηρεσία μας μετέβη με ένα πυροσβεστικό όχημα και πέντε Πυρο-σβέστες της Π.Υ. Λαυρίου.