Επιστροφή

ΔΤ 365b, 03/03/2002, 23:55, Συμβάντα

Απανθρακωμένος βρέθηκε, στις 14:55 σήμερα, ο Δασούλας Δημήτριος του Γεωργίου, 73 ετών, στο κτήμα του, στην τοποθεσία Βρύση Καΐλα, στο Μέτσοβο. Ο άτυχος ηλικιωμένος είχε βάλει φωτιά για να κάψει ξερά χόρτα και προφανώς έχασε τον έλεγχό της, με αποτέλεσμα να κυκλωθεί από την φωτιά και να βρει τραγικό θάνατο. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που δεν πήρε διαστάσεις, έλαβαν μέρος ένα πυροσβεστικό όχημα με δύο πυροσβέστες. Για τα ακριβή αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, στις 18:38 σήμερα, σε διαμέρισμα 5ου ορόφου, πενταόροφης πολυκατοικίας, ιδιοκτησίας της Τσουρλάκη Άννας, επί της οδού Αλκαμένους 107, στον Άγιο Παντελεήμονα, στην Αθήνα. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς κινητοποιήθηκαν έξι πυροσβεστικά οχήματα με 16 πυροσβέστες, οι οποίοι την έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο, πρίν πάρει αυτή πάρει διαστάσεις. Για τα αίτια διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Υπό μερικό έλεγχο από τις 21:10, βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14:35 χθες, σε δύσβατη περιοχή, στην κοινότητα Διστράτου του Ν. Ιωαννίνων. Η πυρκαγιά έχει κάψει περίπου 800 στρέμματα δασικής έκτασης με βλάστηση μαύρης πεύκης. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς λαμβάνουν μέρος 15 πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες και πεζοπόρο τμήμα 61 ατόμων. Στον τόπο της πυρκαγιάς παρευρίσκεται ο Β΄ Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Γεώργιος Γεωργιάκος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται ή πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 17:50 στην Αγ. Ελεούσα, στο Δήμο Ερινέου, του νομού Αχαΐας. Η πυρκαγιά είναι σε χαράδρα και μέχρι στιγμής έχει κατακάψει πουρνάρια σε έκταση 200 στρεμμάτων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 8 οχήματα με 15 πυροσβέστες και δύο εθελοντές, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας εφόσον η φωτιά δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο θα πετάξουν και δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα τύπου CL-415.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 06:20 χθες, στο μηχανοστάσιο του οχηματαγωγού πλοίου "Millenium Express", βόρεια των νήσων Στροφάδων, στο Ιόνιο. Η πυρκαγιά έχει μεταδοθεί από το χώρο του μηχανοστασίου στα υπερκείμενα καταστρώματα και απειλεί να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Τις απογευματινές ώρες άνδρες του πληρώματος του Π/Π Πετράκης, κατάφεραν να ανέβουν στο πλοίο ανα πτύσσοντας εγκαταστάσεις για την προσβολή της πυρκαγιάς, δυστυχώς όμως, οι προσπάθειες απέβησαν άκαρπες, γιατί η φωτιά εξαπλώθηκε και ταχύτατα και σε άλλο κατάστρωμα. Με το πρώτο φως της ημέρας, οι προσπάθειες θα συνεχιστούν, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο ρυμούλκησης του στα αβαθή, προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.