Επιστροφή

ΔΤ 370b, 08/03/2002, 15:05, Συμβάντα

Το Πυροσβεστικό Σώμα διοργανώνει, για πρώτη φορά, σε συνεργασία με την Γαλλική πρεσβεία, την Δευτέρα 11-03-2002 και ώρα 09.00 στην αίθουσα του 199 ΣΕΚΥΠΣ, ημερίδα με θέμα: "Αμοιβαία συνεργασία μεταξύ των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ελλάδας - Γαλλίας"
Την ημερίδα έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Υφυπουργός κ. Ευάγγελος Μαλέσιος και ο Γ.Γ κ. Δημήτριος Ευσταθιάδης.
Από πλευράς Γαλλικής αντιπροσωπείας θα λάβουν μέρος: ο Συνταγματάρχης Nardin, Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας για θέματα πολιτικής προστασίας και ασφάλειας, ο Συνταγματάρχης Leclei, Διευθυντής της Διεύθυνσης τεχνικού εξοπλισμού του Υπουργείου Εσωτερικών της Γαλλίας και ο Ακόλουθος της Γαλλικής πρεσβείας κ. Sculi, αρμόδιος για θέματα Αστυνομίας και Πυροσβεστικής.
Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχει η ηγεσία του Σώματος, ο Περιφερειάρχης Αττικής, οι Διευθυντές των Διευθύνσεων του Αρχηγείου και οι Διοικητές των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του νομού Αττικής.
Στην ημερίδα, ανάμεσα στα θέματα που θα αναπτυχθούν είναι η προώθηση και ανάπτυξη των σχέσεων των δύο Υπηρεσιών σε όλα τα επίπεδα και η υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ τους.
Επίσης, θα συζητηθούν διεξοδικά, θέματα και κοινοί προβληματισμοί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αντιμετώπισης τεχνολογικών ατυχημάτων ευρείας έκτασης και βιοχημικής απειλής, χρήσεις εναερίων μέσων στη κατάσβεση πυρκαγιών, καταπολέμησης δασικών πυρκαγιών, εκπαίδευσης στο Πυροσβεστικό Σώμα και οργάνωσης των Υπηρεσιών.