Επιστροφή

ΔΤ 371, 09/03/2002, 10:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 07.37 σήμερα, σε διατηρητέο κτίριο συνολικού εμβαδού 900τ.μ., στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Μνησικλέους, Θρασυβούλου, Λυσίου και Ερωτοκρίτου, στην Πλάκα. Η πυρκαγιά, λόγω της ιδιομορφίας του χώρου, έλαβε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, με αποτέλεσμα να υποστούν σημαντικές υλικές ζημιές οι ταβέρνες "Αλέξανδρος" και "Edem" εμβαδού 100 τ.μ. και 250 τ.μ. αντίστοιχα, καθώς και τα γραφεία των συλλόγων "Πλατάνων Κυνουρίας" και "Συνοικία των Θεών - Η Πλάκα", που στεγάζονταν στο οικοδόμημα, το οποίο χρησιμοποιείτο μόνο κατά τα 450 τ.μ. του εμβαδού του, ενώ το υπόλοιπο ήταν ακατοίκητο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το τζάκι των συλλόγων, οι οποίοι συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, την ώρα που στα γραφεία βρισκόταν ο ιδιοκτήτης των 750 τ.μ. του κτιρίου και μέλος των συλλόγων Κούκλης Ιωάννης του Αντωνίου. Σε άλλο χώρο του κτιρίου βρισκόταν ο Παπαδόπουλος Χρήστος, ο οποίος όμως ειδοποιήθηκε από τον Κούκλη και δεν διέτρεξε κανένα κίνδυνο. Στο έργο της κατάσβεσης, που ολοκληρώθηκε στις 09.20, έλαβαν μέρος έξι μικρά υδροφόρα οχήματα, τρία υδροφόρα χωρητικότητας 12 τόνων, ένα ειδικό όχημα αναπνευστικών συσκευών και ένα βραχιονοφόρο, με συνολική δύναμη 40 πυροσβεστών. Επίσης, στο συμβάν μετέβη δύναμη επτά ατόμων από την 1η Ε.Μ.Α.Κ. Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 12 ατόμων, για επαγρύπνηση. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Αυτοσχέδιος εμπρηστικός μηχανισμός πυροδοτήθηκε από αγνώστους, στις 23:24 χθες, στο υπ' αρίθμ. 4995 SD-66 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο τύπου jeep, μάρκας NISSAN PATROL, αγνώστου ιδιοκτήτη, στην οδό Σίνα, στο Κολωνάκι. Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, στον κινητήρα και τα πίσω ελαστικά, καθώς και σε δεύτερο αυτοκίνητο, με αριθμό ΥΧΤ-9483 τύπου jeep, επίσης άγνωστου ιδιοκτήτη, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο πίσω από το πρώτο και υπέστη αλλοιώσεις χρώματος στο μπροστινό τμήμα του. Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς έλαβαν μέρος δύο οχήματα με εννέα πυροσβέστες. Για τα ακριβή αιτία της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 22:45 χθες, από άγνωστη αιτία, σε εστιατόριο - ψησταριά στην οδό Βάρναλη 2, στο Περιστέρι. Από την πυρκαγιά υπέστη ελαφρά εγκαύματα στο πρόσωπο και τα χέρια ο ιδιοκτήτης Καπουλάκης Βασίλειος, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. Στο έργο της κατάσβεσης συμμετείχαν πέντε οχήματα και 16 πυροσβέστες. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.