Επιστροφή

ΔΤ 371a, 09/03/2002, 21:15, Συμβάντα

Νεκρός ανασύρθηκε από τα νερά της λίμνης Τριχωνίδας, στη θέση Αλάμπι Γεφύρια (αύλακας που ενώνει την Τριχωνίδα με τη λίμνη Λυσιμαχία) στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας, ο Μπάθας Γεώργιος του Κων/νου, 52 ετών, συνταξιούχος αστυνομικός. Ο ηλικιωμένος είχε βγει από νωρίς το πρωί για να μαζέψει τα δίχτυα μαζί με τον ανιψιό του Αλεξανδρή Φώτιο του Κων/νου, 14 ετών, όταν η πολυεστερική βάρκα μήκους 4,5 μέτρων στην οποία επέβαιναν, για άγνωστο λόγο αναποδογύρισε, με αποτέλεσμα να βρεθούν στο νερό. Ο 14χρονος εντοπίστηκε ζωντανός στην ακτή και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο στο Κρατικό Νοσοκομείο Αγρινίου με υποθερμία. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε για την εξαφάνιση των δύο ατόμων στις 14.10 και αμέσως έσπευσαν στην περιοχή έξι πυροσβεστικά οχήματα με 20 πυροσβέστες από τις Π.Υ. Αγρινίου, Ναυπάκτου και Μεσολογγίου, ένα ελικόπτερο, δύο ταχύπλοα της ΕΛ.ΑΣ., ενώ μετέβησαν και επτά αυτοδύτες από την 1η Ε.Μ.Α.Κ.

Αναστάτωση προκάλεσε στους κατοίκους των Αμπελοκήπων, στην Αθήνα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 18:32 σήμερα, από άγνωστη αιτία, σε ανεγειρόμενη οικοδομή, στην οδό Τσόχα 15-17. Η πυρκαγιά ξέσπασε στον 5ο όροφο της οικοδομής, στον οποίο υπήρχε ξυλεία καλουπώματος και μεγάλη ποσότητα μονωτικών υλικών αφρώδους πλαστικού. Λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών και του ισχυρού ανέμου, η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις, με αποτέλεσμα η περιοχή να κατακλυστεί με πυκνούς μαύρους καπνούς. Οι πυροσβέστες εστίασαν τις προσπάθειές τους στον περιορισμό της πυρκαγιάς και κατάφεραν να τη θέσουν υπό έλεγχο, μία ώρα μετά την αρχική της εκδήλωση. Πλήρης κατάσβεση επετεύχθη στις 21:00. Για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς έσπευσαν στην περιοχή εννέα πυροσβεστικά οχήματα με 30 πυροσβέστες. Στον τόπο του συμβάντος παραμένουν τέσσερα οχήματα με δώδεκα πυροσβέστες για επαγρύπνηση. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 18:00 σήμερα, στη θέση Καλυβούλες, στο Δ.Δ. Αγίων Αποστόλων του Δήμου Ιαρδάνου στο Νομό Ηλείας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή και λόγω των καιρικών συνθηκών, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Μέχρι στιγμής έχουν καταστραφεί 20 περίπου στρέμματα πευκοδάσους. Η πεύκη της περιοχής προέρχεται από φυσική αναγέννηση 20 ετών, με αποτέλεσμα την αδυναμία προσπέλασης των πυροσβεστών λόγω πυκνής βλάστησης. Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι έντασης οκτώ μποφόρ. Στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς λαμβάνουν μέρος 11 πυροσβεστικά οχήματα με 25 πυροσβέστες.