Επιστροφή

ΔΤ 372, 10/03/2002, 11:00, Συμβάντα

Υπό έλεγχο βρίσκεται από τις 03:00 σήμερα, η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, από άγνωστη αιτία, στις 18:00 χθες, στη θέση Καλυβούλες, στο Δ.Δ. Αγίων Αποστόλων του Δήμου Ιαρδάνου, στο Νομό Ηλείας. Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ιδιαίτερα δύσβατη περιοχή με πυκνή βλάστηση και λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Από την πυρκαγιά κάηκαν 40 στρέμματα πευκοδάσους και 30 στρέμματα γεωργικής έκτασης. Για την αντιμετώπιση της, λαμβάνουν μέρος 18 πυροσβεστικά οχήματα με 45 πυροσβέστες. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της τοπικής Υπηρεσίας.

Βαριά τραυματισμένος ανασύρθηκε στις 04:35 σήμερα, στη Λεωφόρο Κηφισού στο ύψος των πρακτορείων των υπεραστικών λεωφορείων, από το υπ'αριθ. ΥΚΧ 8442 ο Λιώνης Άγγελος. Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας Mazeratti το οποίο οδηγούσε ο άτυχος άνδρας, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε στο προστατευτικό κιγκλίδωμα του δρόμου. Στο αυτοκίνητο επέβαινε επίσης η Λιώνη Γεωργία, σύζυγος του οδηγού, η οποία τραυματίστηκε ελαφρά. Με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν τους τραυματίες τους οποίους παρέδωσαν σε ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. για την άμεση διακομιδή τους σε Νοσοκομείο. Η υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν, με δύο πυροσβεστικά οχήματα και επτά πυροσβέστες.

Σε εμπρησμό από άγνωστους, με χρήση εύφλεκτου υγρού, οφείλεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 04:01 σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΝΧΑ 1025 Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο μάρκας MERCEDES, ιδιοκτησίας Καρρά Στυλιανού του Ιωάννη, στην οδό Ρίμινι 3 στην Ν. Φιλαδέλφεια. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν επτά πυροσβέστες με δύο πυροσβεστικά οχήματα και κατάφεραν να καταβέσουν την πυρκαγιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις. Για την ανακάλυψη των δραστών, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Σε εμπρηστική ενέργεια αγνώστων με τον ίδιο τρόπο, οφείλεται και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 02:02 σήμερα, στο υπ' αριθμ. ΥΟΤ 2922 Δ.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας Μαρούλη Θεόδωρου του Σταύρου, στη συμβολή των οδών Θεσσαλονίκης και Σαρανταπόρου, στο Καματερό Αττικής. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα επτά πυροσβεστών. Διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.