Επιστροφή

ΔΤ 372a, 10/03/2002, 22:00, Συμβάντα

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε σήμερα η Ε.Μ.Υ., σύμφωνα με το οποίο:
Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα Κυριακή στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα. Τα φαινόμενα, από απόψε την νύχτα και κατά διάρκεια της Δευτέρας 11-03-2002 θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα και κατά τόπους θα ενταθούν σημαντικά.
Οι άνεμοι θα ενισχυθούν και αύριο θα φθάσουν κατά τόπους στο επίπεδο της θύελλας (10 με 11 Μποφόρ)
Στις περιοχές που θα πληγούν ιδιαίτερα από την κακοκαιρία, συμπεριλαμβάνεται και η Αττική όπου αύριο τα φαινόμενα θα είναι πολύ έντονα.
Η κακοκαιρία την Τρίτη σταδιακά θα περιοριστεί στην ανατολική Ελλάδα και έως το βράδυ θα παρουσιάσει ύφεση.
Παρακαλείται το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και αύριο Δευτέρα να περιορίσει, κατά το δυνατόν, τις μετακινήσεις του.
Το Πυροσβεστικό Σώμα από σήμερα βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε επικίνδυνης κατάστασης δημιουργηθεί από την κακοκαιρία.

Αποκλεισμένοι σε νησίδα του ποταμού Σαραντάπορου στον Δήμο Κόνιτσας του νομού Ιωαννίνων, εντοπίστηκαν στις 16:40 σήμερα, οι Αλβανοί λαθρομετανάστες Merin Souli 41 ετών, Alberto Zaimi 16 ετών και Auduol Zaimi 17 ετών, κάτοικοι Berati Αλβανίας. Ύστερα από επιχείρηση διάσωσης στην οποία οι πυροσβέστες χρειάστηκε να κολυμπήσουν στον ποταμό, οι λαθρομετανάστες απεγκλωβίστηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση, έχοντας υποστεί κρυοπαγήματα και παραδόθηκαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για διακομιδή τους στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με δύο οχήματα και οκτώ πυροσβέστες. Επίσης συμμετείχε ομάδα πέντε πυροσβεστών από την 5η Ε.Μ.Α.Κ.