Επιστροφή

ΔΤ 373a, 11/03/2002, 19:00, Συμβάντα

Σοβαρά προβλήματα δημιούργησε στον Βόλο, η ισχυρή βροχόπτωση που ξεκίνησε στις 12:10 σήμερα. Η τοπική Υπηρεσία δέχτηκε 110 κλήσεις που αφορούν αντλήσεις υδάτων από κατοικίες ή καταστήματα και κοπές δένδρων. Η συντριπτική πλειοψηφία των περιστατικών, εκδηλώθηκε στον Δήμο της Ν. Ιωνίας. Για την αντιμετώπιση των περιστατικών συστήθηκαν 20 συνεργεία παροχής βοήθειας κατάλληλα εξοπλισμένα, αποτελούμενα από τρεις πυροσβέστες έκαστο.
Ιδιαίτερη δυσκολία παρουσίασε η διάσωση του Χρήστου Μπανταβάνου, στις 14:45, από το ρέμα Ξηριά, στον Δήμο Ν. Ιωνίας του Βόλου. Ο άτυχος άνδρας παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά, όταν επιχείρησε να διασχίσει το ρέμα με γαλακτοκομικό φορτηγό της εταιρίας " Ένωση ΕΒΟΛ - Γαλακτοβιομηχανία Βόλου", στην οποία εργαζόταν. Αποτέλεσμα ήταν η ανατροπή του οχήματος και ο αποκλεισμός του οδηγού μέσα στο ρέμα. Οι έξι πυροσβέστες, που μετέβησαν στο συμβάν με δύο οχήματα, κατάφεραν να τραβήξουν στην όχθη με σχοινί τον Μπανταβάνο, ο οποίος βγήκε από την πόρτα του συνοδηγού και ανέβηκε στο ψηλότερο σημείο του φορτηγού, ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τα ορμητικά νερά παρασύρουν με δύναμη το όχημα και καταστήσουν αδύνατη την διάσωσή του. Ο διασωθείς παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και διακομίστηκε στο Γ.Ν Βόλου.

Με σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα, βρέθηκε στις 17:20, στην οικία της στην οδό Κνωσού 5 στο Γαλάτσι, η Σοφία Παυλάκη του Ιωάννη, 59 ετών. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ηλικιωμένη απειλούσε να αυτοπυρποληθεί και για αυτόν τον λόγο οι περίοικοι κάλεσαν την Υπηρεσία μας μαζί με την ΕΛ.ΑΣ και το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου παρέλαβε την γυναίκα ζωντανή, σε κρίσιμη όμως κατάσταση. Σημειώνεται ότι δεν υπήρξε ίχνος πυρκαγιάς εντός της οικίας. Για εξακρίβωση των αιτίων του τραυματισμού της, διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.