Επιστροφή

ΔΤ 376, 14/03/2002, 08:30, Συμβάντα

Με πτώση από τμήμα γερανού, ύψους επτά μέτρων, απειλούσε να αυτοκτονήσει χθες το βράδυ, η Αικατερίνη Γρηγοριάδου του Λεωνίδα ετών 39, στη συμβολή των οδών Ασωμάτων και Ερμού στο κέντρο της Αθήνας. Η υπηρεσία μας κλήθηκε στις 23:13 από την ΕΛ.ΑΣ., κι έσπευσε στο τόπο του συμβάντος με πέντε οχήματα, εκ των οποίων το ένα κλιμακοφόρο, με συνολικό πλήρωμα δεκατεσσάρων πυροσβεστών. Οι πυροσβέστες ανέβηκαν στο γερανό και κατάφεραν να προσεγγίσουν τη γυναίκα την οποία, αφού έδεσαν με ειδικές διασωστικές ζώνες και κάλους (σχοινιά), τελικά διέσωσαν. Η επιχείρηση ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 00:43 και η γυναίκα παραδόθηκε σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. για την διακομιδή της σε Νοσοκομείο ώστε να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 21:50 χθες, από άγνωστη αιτία, σε αποθήκη του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, στους Θρακομακεδόνες Αττικής. Εντός της αποθήκης υπήρχαν αποθηκευμένες πέντε αντλίες κλιματισμού οι οποίες καταστράφηκαν ολοσχερώς από την πυρκαγιά. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με τρία όχημα και δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν σύντομα την πυρκαγιά υπό έλεγχο, αποτρέποντας κάθε κίνδυνο επέκτασής της. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από την Υπηρεσία μας.

Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες, για τον εντοπισμό του Σβουράκη Κωνσταντίνου του Αλέξανδρου ετών 85, στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Ρόδου. Οι έρευνες προσανατολίζονται προς αυτήν την κατεύθυνση επειδή, σύμφωνα με πληροφορίες κατοίκων του νησιού, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε χθες το βράδυ στην Μεσαιωνική (παλιά) πόλη της Ρόδου. Ο ηλικιωμένος αγνοείται από την 9η Μαρτίου, ενώ η συνδρομή της Υπηρεσίας μας ζητήθηκε χθες το μεσημέρι από την ΕΛ.ΑΣ.. Στις έρευνες για τον εντοπισμό του παίρνουν μέρος τρία οχήματα με 11 πυροσβέστες.

Έρευνες ξεκίνησαν αργά χθες το βράδυ, για την ανεύρεση του Καλύκα Αθανασίου ετών 72, ο οποίος εξαφανίστηκε στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου του Δήμου Κορώνειας λίγο έξω από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Ο ηλικιωμένος, ο οποίος είναι τρόφιμος του Γηροκομείου "Βασιλειάδα", εξαφανίστηκε από τις 17:00 χθες το απόγευμα. Η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Λαγκαδά στις 23:10 και αμέσως έσπευσε προς αναζήτηση του ηλικιωμένου ομάδα πέντε ατόμων από τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. με δύο οχήματα. Οι έρευνες συνεχίζονται και σήμερα με το πρώτο φως της ημέρας, με οκτώ Πυροσβέστες από τη 2η Ε.Μ.Α.Κ. και έναν διασωστικό σκύλο.

Νεκρός ανασύρθηκε στις 05:15 σήμερα, από το υπ' αριθμ. ΝΕΟ 8684 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, μάρκας BMW, ο Παπαευστρατίου Κωνσταντίνος του Λεωνίδα, 53 ετών, στο 176ο χλμ της Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, στον Άγιο Κωνσταντίνο του νομού Φθιώτιδας. Ο άτυχος άνδρας για άγνωστο λόγο έχασε τον έλεγχο του οχήματος το οποίο παρέκκλινε της πορείας του, με αποτέλεσμα να προσκρούσει σε βράχο. Η Υπηρεσία μας μετέβη στο συμβάν με δύο όχημα και πέντε πυροσβέστες οι οποίοι με χρήση διασωστικών εργαλείων απεγκλώβισαν τον νεκρό.