Επιστροφή

ΔΤ 382a, 21/03/2002, 22:00, Συμβάντα

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 15:37 σήμερα, σε εργοστάσιο βιδοποιίας (σιδηρουργείο), που βρίσκεται στην οδό Μυκάλης 39, στα Καμίνια Πειραιά. Το εργοστάσιο με την επωνυμία "ΕΒΙΚΟ Α.Ε.", ιδιοκτησίας Υιών Κ. Ζούλια, είναι έκτασης 700 τ.μ. περίπου. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο χώρο παραγωγής του εργοστασίου, έκτασης 80 τ.μ. και κατέστρεψε μέρος του εξοπλισμού του εργοστασίου και μηχανήματα της μονάδας παραγωγής, μεταξύ των οποίων πέντε μηχανές καθαρισμού μετάλλου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν τέσσερα οχήματα με δέκα πυροσβέστες, οι οποίοι έθεσαν γρήγορα την πυρκαγιά υπό έλεγχο, αποτρέποντας τον κίνδυνο επέκτασής της στους υπόλοιπους χώρους του εργοστασίου και σε παρακείμενα κτίρια. Πριν την άφιξη της πυροσβεστικής εξόδου παρελήφθη από ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και μεταφέρθηκε με εγκαύματα στη Μονάδα Εγκαυμάτων του Κ.ΑΤ., ο Σώρος Δημήτριος, 35 ετών, ο οποίος εργαζόταν στην επιχείρηση. Για την εξακρίβωση των αιτίων της πυρκαγιάς, διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Τραγικό θάνατο βρήκε στις 12:45 σήμερα, η Μαρμαρινού Αργυρούλα, στο 4ο χλμ της Εθνικής Οδού Βόλου - Αθηνών, όταν το υπ' αριθμό ΥΧΕ 7006 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε, συγκρούστηκε πλαγιομετωπικά με το υπ' αριθμό ΤΒ 6150 λεωφορείο του ΚΤΕΛ Βόλου, με οδηγό τον Μωραΐτη Πασχάλη του Δημητρίου. Στον τόπο του συμβάντος έσπευσαν δύο οχήματα με έξι πυροσβέστες, οι οποίοι με χρήση ειδικών διασωστικών εργαλείων, απεγκλώβισαν την άτυχη γυναίκα και την παρέδωσαν σε ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β., για τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο Βόλου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 17:35 σήμερα, σε εγκαταλελειμμένο εργαστήριο αρτοποιίας, αγνώστου ιδιοκτησίας, στην οδό Διπύλου 5, στην Πλατεία Κουμουνδούρου. Το εργαστήριο βρίσκεται σε ισόγειο πολυκατοικίας και η πυρκαγιά ξεκίνησε από απορρίμματα που υπήρχαν στο χώρο. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις αποτελούμενες από πέντε οχήματα και 15 πυροσβέστες, έφθασαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και με τη χρήση αναπνευστικών συσκευών εισήλθαν στο χώρο και κατέσβεσαν γρήγορα την πυρκαγιά, πριν αυτή πάρει επικίνδυνες διαστάσεις και κινδυνέψουν οι ένοικοι της πολυκατοικίας. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.