Επιστροφή

ΔΤ 384, 23/03/2002, 08:30, Συμβάντα

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, στις 02:15 τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα στο 2ο όροφο τριώροφης πολυκατοικίας, στην οδό Αρχαιοτήτων 2, στη Θεσσαλονίκη. Στην περιοχή κατέφθασαν αμέσως τρία πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 10 ατόμων, που κατάφεραν να περιορίσουν την πυρκαγιά, πριν αυτή πάρει επικίνδυνες διαστάσεις Από τις φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς το διαμέρισμα, ενώ από θραύσματα και συντρίμμια που εκτοξεύθηκαν από τη φλεγόμενη πολυκατοικία, υπέστησαν ζημιές τρία οχήματα που ήταν σταθμευμένα από κάτω. Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 04:20 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, σε γραφεία συνδέσμου φιλάθλων του Ολυμπιακού, στη συμβολή των οδών Αλκιβιάδου & Ελ. Βενιζέλου στον Πειραιά. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο συμβάν έσπευσαν δύο πυροσβεστικά οχήματα με επτά πυροσβέστες. Προανάκριση διενεργείται από το Ανακριτικό τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 04:55 σήμερα, από άγνωστη αιτία, το υπ΄αριθ. ΤΜ-Ο4 GBN τουριστικό λεωφορείο, ιδιοκτησίας Μποχόρη Ιωάννη, την ώρα που ήταν σταθμευμένο έξω από το τουριστικό γραφείο του ιδιοκτήτη, στη διασταύρωση των οδών Δεληγιάννη 50 και Ηπείρου, στο Σταθμό Λαρίσης. Για την αντιμετώπιση του συμβάντος, έσπευσαν αμέσως τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα πυροσβέστες. Από τις φλόγες καταστράφηκε ολοσχερώς το λεωφορείο, ενώ το τουριστικό γραφείο υπέστη μικρές υλικές ζημιές. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Κατά τη διάρκεια του εορταστικού τριημέρου και συγκεκριμένα, από το μεσημέρι της Παρασκευής 22-03, βρίσκεται σε εξέλιξη ειδικός επιχειρησιακός σχεδιασμός, που περιλαμβάνει την τοποθέτηση ειδικών διασωστικών πυροσβεστικών οχημάτων στα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, καθώς και σε ιδιαίτερα επικίνδυνα σημεία κατά μήκος των Εθνικών Οδών, με σκοπό την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση τυχόν τροχαίων ατυχημάτων