Επιστροφή

ΔΤ 384a, 23/03/2002, 23:45, Συμβάντα

Συνελήφθη από υπαλλήλους της Υπηρεσίας μας, με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση, ο Καβαλίδης Ιορδάνης του Δημητρίου, ως υπαίτιος για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε, στις 02:15 τα ξημερώματα, σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αρχαιοτήτων 2, στη Θεσσαλονίκη.Ο Καβαλίδης οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης με τη διαδικασία του Αυτόφωρου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 18.42, από άγνωστη αιτία, σε χώρο παλαιού αναψυκτηρίου του Δήμου Αθηναίων, στη συμβολή των οδών Δραγατσανίου και Παλαιών Πατρών Γερμανού, στην Πλατεία Κλαθμώνος. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση και στο σημείο έσπευσαν οκτώ πυροσβεστικά οχήματα με πλήρωμα 24 ατόμων. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο προτού λάβει επικίνδυνες διαστάσεις και εξαπλωθεί στο υπόγειο του καταστήματος, στο οποίο υπήρχαν, εύφλεκτα υλικά. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Στις φλόγες τυλίχθηκε στις 16.10, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, ισόγειο κατάστημα επιδιόρθωσης υποδημάτων στην οδό Αυγερινού 7, στην Πλατεία Άθωνος, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Λόγω των εύφλεκτων υλικών, η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις. Στο έργο της κατάσβεσης, έλαβαν μέρος τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα με 11μελές πλήρωμα. Από τις φλόγες προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές στο κτίριο όπου στεγαζόταν το κατάστημα, καθώς και σε υλικά και μηχανήματα, που υπήρχαν μέσα σε αυτό. Για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση από το Ανακριτικό Τμήμα της Υπηρεσίας μας.

Μοιραία στάθηκε για τον Γόγολο Γεώργιο, 35 ετών, η σύγκρουση του υπ' αριθ. ΙΕ - 5998 Ι.Χ. αυτοκινήτου, το οποίο οδηγούσε, με το υπ' αριθ. ΡΝΜ - 5988 φορτηγό αυτοκίνητο, με οδηγό τον Σκιαδόπουλο Ιωάννη, στο 16ο χλμ της Εθνικής Οδού Ηγουμενίτσας - Ιωαννίνων. Στο σημείο του δυστυχήματος έσπευσαν δύο οχήματα της Υπηρεσίας μας με οκτώ πυροσβέστες, οι οποίοι ανέσυραν νεκρό τον άτυχο άνδρα από τα συντρίμμια του αυτοκινήτου του .

Τροχαίο ατύχημα, σημειώθηκε στο 10 χιλ. Καρδίτσας - Σοφάδων και περί Ω/ 19:35 όταν το υπ. αριθ. ΥΜΙ 9571 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, εξετράπη της πορείας του από το οδόστρωμα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν, ο Γαλάνης Αθανάσιος οδηγός του Ι..Χ.Ε αυτοκινήτου και οι Χρήστου Κωνσταντίνος, Ζέρβας Σωτήριος επιβάτες του πιο πάνω οχήματος. Στην επιχείριση απεγκλωβισμού τους έλαβαν μέρος ένα όχημα με τρείς πυροσβέστες. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο στο Νομαρχιακό Γ. Ν. Καρδίτσας.