Επιστροφή

ΔΤ 385a 24/03/2002, 23:20, Συμβάντα

Απεγκλωβίστηκε στις 12:50 σήμερα, ύστερα από προσπάθειες πέντε Πυροσβεστών με δύο πυροσβεστικά οχήματα, η ομάδα των 13 προσκόπων που είχε αποκλεισθεί λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε κατασκήνωση στη θέση Πυργάκι Αιγίου. Οι νεαροί πρόσκοποι είναι όλοι καλά στην υγεία τους.

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων απεγκλωβίστηκαν στις 17:30 δέκα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που είχαν αποκλειστεί λόγω της χιονόπτωσης στην Ε.Ο. Χρυσομηλιάς Περτουλίου. Στην επιχείρηση διάσωσης που συντόνιζε ο Διοικητής της Π.Υ. Καλαμπάκας έλαβαν μέρος τρία πυροσβεστικά οχήματα με εννέα Πυροσβέστες, καθώς και ένα εκχιονιστικό μηχάνημα της Νομαρχίας.

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:10 σήμερα επιχείρηση διάσωσης των αδελφών Σακιντζόγλου Άνθιμου και Σμαραγδής, οι οποίοι έχουν αποκλεισθεί σε δύσβατη περιοχή κοντά στη Μονή Κλειστών στην Φυλή Αττικής, ενώ έκαναν αναρρίχηση στην περιοχή. Στις προσπάθειες εντοπισμού και απεγκλωβισμού τους,οι οποίες γίνονται κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, λαμβάνουν μέρος: 7μελής ομάδα της 1ης Ε.Μ.Α.Κ. με ειδικό διασωστικό εξοπλισμό, καθώς και δύο πυροσβεστικά οχήματα με πέντε Πυροσβέστες.